WP35 kaatui taas puhtaasti – lopputulos Brakulla 8-0

Edustusjoukkue|30.1.2021

Edustusjoukkue kohtasi viikon ainoassa matsissa WP35:n Varkaudesta. Joukkueet kohtasivat jo toista kertaa viikon sisään, kun viime viikon sunnuntaina joukkueet kohtasivat Varkaudessa. Kuten viime viikon matsi päättyi päivän matsi Rödan voittoon. Tänään lopputulos Brakulla 8-0.

Ensimmäinen puoliaika oli aluksi tasaista pelaamista. Molemmat joukkueet pitivät palloa ja pyrkivät luomaan maalintekopaikkoja jäitä pitkin. Suurin ero tuli esille hyökkäyspäässä jossa Rödä pystyi luomaan kiitettävästi maalintekopaikkoja kun taas WP35:n hyökkäykset päätyivät punaisten tiiviiseen puolustusmuuriin. Ottelun avausmaali nähtiin kun peliä oli pelattu 23 minuuttia – Santeri Laitinen laukoi punaiset 1-0 johtoon. Avausmaali vapautti Rödan peliä ja tulosta alkoi myös syntymään. Ensin 28 minuutin kohdalla Jaakko Liukkonen laukoi kauempaa tilanteeksi 2-0 ja Santeri Laitinen lisäsi punaisten johtoa 3-0 39 minuutin pelin jälkeen. Punaiset olisivat voineet lisätä johtoaan ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta kahden epäonnistuneen rangaistuslyönnin jälkeen puoliajalle mentiin tilanteessa 3-0.

Toinen puoliaika jatkui samaan tapaan kuin ensimmäinen. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan jäätä pitkin, vaikka lumisade osittain haittasi jäätä pitkin pelaamista. Toisen puoliajan ensimmäisen maalin teki Patrik Huber kulmalyönnistä 54 peliminuutin kohdalla. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin noin 70 minuutin pelin jälkeen kun Röda iski neljä maalia 8 minuuttiin. Ensin Santeri Laitinen viimeisteli hattutemppunsa ja tilanteeksi 5-0 68 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen maalintekoa jatkoi Tuukka Järvinen 73 minuutin kohdalla ja seuraavaksi Aku Ojanen kun peliä oli pelattu 75 minuuttia. Loppulukemat 8-0 viimeisteli neljä maalia viimeistellyt Santeri Laitinen 76 minuutin pelin jälkeen.

– Vaikka lopputulos oli selkeä ei päivän matsi ollut meiltä kaikista paras. Varsinkin hyökkäyspeliin jäi parannettavaa. Hyökkäyksessä yritettiin liian pitkään pelata jäätä pitkin pidempiä hyökkäyksiä, vaikka olisi pitänyt pelata yksinkeraisemmin. Puolustuspeli toimi hyvin ja onnistuttiin puolustamaan omaa päätä tiiviisti, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– WP35 oli meille tänään hyvä vastus. Päästiin ottelun yhteydessä testaamaan pelaajia useammalla pelipaikalla ja saatiin paljon tietoa joukkueesta. Tämä oli tärkeää jatkoa ajatellen, kun ensi viikolla meillä on kolme tiukkaa peliä tulossa ja runkosarjan loppu häämöttää, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkueen pelit jatkuvat ensi viikolla kolmen ottelun verran. Ensin keskiviikkona Porvoon Akilles vierailee Brakulla ja viikonloppuna pelataan kotimatsit JPS:aa ja OLS:aa vastaan. Kaikki ottelut pelataan ilman yleisöä.