Edessä kolmen kotimatsin viikko – vastassa Akilles, JPS ja OLS

Edustusjoukkue|1.2.2021

Edustusjoukkueella on edessä tiukka kolmen kotimatsin viikko. Tiedosssa on kolme kovatasoista matsia – keskiviikkona vastassa on Akilles, lauantaina JPS ja sunnuntaina OLS.

– Odottavaiset ja hyvät fiilikset tulevista matseista. Kaikki matsit tulee olemaan kovia, ja varsinkin mestarisuosikki Akilleksen kohtaamista odotan innolla. Meidän tulokset ovat parantuneet, kun olemme puolustaneet hyvin ja tiiviisti sekä käyttäneet maalipaikat tehokkaammin. Suorituslaatu on ollut parempaa kuin alkukaudesta, kertoo hyökkäyksen Aku Ojanen.

– Kaikissa otteluissa on tavoitteena ottaa täydet pisteet. Tärkeää on pitää ns. opituista asioista kiinni, ja parantaa pieniä yksityiskohtia entisestään. On puolustettava edelleen hyvin, mutta samalla meidän pitää olla rohkeita näyttämään oma taitotaso myös hyökkäyspäässä, jatkaa Ojanen.

Edustusjoukkue on pelannut viime viikoilla pirteästi. Viidestä viimeisestä ottelusta on kerääntynyt 7 pistettä. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukossa sijalla 6, kun kasassa on 10 pistettä 11 matsista. Tuleva viikko on ensimmäinen kolmen ottelun viikko joukkueelle ja tuo siten omanlaisen haasteen matseihin.

– Tulee olemaan raskas peliviikko. Valmistautuminen tapahtuu tietenkin järkevän harjoittelun, ravinnon ja levon kautta. Treeneissä kuormitustasoa on varmasti tietoisesti kevennetty, jotta tehoja löytyy vielä viikon viimeisessäkin pelissä, ja turhilta loukkaantumisilta vältytään, kertoo Ojanen.

Keskiviikon vastustaja Akilles johtaa tällä hetkellä Bandyliigaa. Porvoolaiset ovat keränneet 24 pistettä 14 ottelusta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Porvoossa päättyi 5-5. Viikonlopun vastustaja JPS ja OLS on tällä hetkellä sarjataulukossa sijoilla 3 ja 7. JPS on kerännyt 13 ottelusta 19 pistettä ja OLS 12 ottelusta 5 pistettä.

– Akilles on varmasti ennalta sarjan kovin ja vaikein vastustaja. Erittäin monipuolinen hyökkäysosaaminen ja organisoitu puolustus. Näytimme kuitenkin Porvoossa, että pystymme haastamaan Akilleksen, kertoo Ojanen.

– Viikonlopun vastustajista JPS on pelannut sarjassa hyvin. Heillä on hyvä, nuori ja energinen joukkue ja paljon taitavia yksilöitä. Viime kohtaamisen perusteella myös heikkouksia löytyy, joten niitä on pystyttävä hyödyntämään paremmin. Sunnuntaina vastaan tulee varmasti yritteliäs ja uhrautuva OLS. OLS puolustaa hyvin, ja varsinkin erikoistilanteissa heitä vastaan on oltava hereillä. Heillä on muutama loistava yksilö, jotka voivat ratkaista pelejä, lopettaa Ojanen.

Keskiviikon matsi Akillesta vastaan alkaa klo 19:00. Lauantain matsi JPS:aa vastaan alkaa klo 15:00 ja sunnuntaina OLS luistelee vastaan klo 13:00. Kaikki matsit pelataan ilman yleisöä. Voit seurata matseja livenä HIFK-Bandyn Youtube-kanavalta.