Voitto tapaninpäivän derbystä – Botnia kaatui 2-6

Edustusjoukkue|26.12.2020

Klassinen tapaninpäivän derby pelattiin jälleen edustusjoukkueen ja Botnian välillä. Tällä kertaa matsi pelattiin Ogelissa, jossa olosuhteet olivat loistavat bandylle. Ottelu oli tasaista vääntöä aina toisen puoliajan loppuhetkille. Matsi päättyi lopulta 2-6 Rödalle.

Matsi alkoi loistavasti kun Joonas Peuhkuri laukoi punaiset 0-1 johtoon jo matsin kolmannella minuutilla. Tämän jälkeen myös kenttätapahtumat etenivät Rödan hallinnassa, mutta Botnian tiivistä puolustusta ei saatu murrettua. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden kotijoukkue Botnia sai paremmin kiinni pelistä ja puoliajalle siirryttiin tilanteesta 1-1.

Toinen puoliaika oli tasainen aina matsin viimeiselle 10 minuutille asti. Ensin Botnia siirtyi 2-1 johtoon kun matsia oli pelattu 58 minuuttia, mutta Santeri Laitinen tasoitti ottelun jo 2 minuttia tämän jälkeen. Voittomaali nähtiin 68 minuutilla kun Tomi Tastén viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa. Loppulukemat 2-6 viimeisteli Patrik Backman ja Santeri Laitinen joka teki yhteensä 3 maalia.

– Botnia pelasi odotetusti. Puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti omalla kenttäpuoliskolla, ja tämän lisäksi he ovat hyviä iskemään kiinni meidän virheisiin ja luomaan niistä vaarallisia vastahyökkäyksiä, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Meillä näkyi pelaamattomuus tänään kentällä. Ei toteutettu sovittua suunnitelmaa ja senkin takia tehtiin matsista vaikea istellemme. Jatkoa ajatellen pitää pelikurin olla huomattavasti paremmalla tasolla jos halutaan pärjätä sarjan kärkijoukkueita vastaan. Toki pitää olla tyytyväinen, että saatiin matsi käännettyä voitoksi ja saatiin kaksi tärkeää pistettä, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue jatkaa pelejään loppiaisena 6.1. Brakulla kun Kampparit saapuu vierailulle. Matsi alkaa klo 15:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.