Botnia vastassa klassisessa tapaninpäivän derbyssä!

Edustusjoukkue|23.12.2020

Edustusjoukkue jatkaa Bandyliiga-pelejään tapaninpäivänä pitkän tauon jälkeen. Klassisessa tapaninpäivän derbyssä vastaan luistelee Botnia. Matsi pelataan Ogelissa klo 15:00. Koronarajoitusten takia ottelu pelataan ilman yleisöä.

Edustusjoukkue on pelannut tähän mennessä vain kaksi Bandyliiga-ottelua. Avausviikonlopun matsien jälkeen kaikki matsit on peruttu huonon koronatilanteen takia. Joukkue on treenannut tauon aikana hyvin ja lähtee kovin odotuksin derbyyn.

– Kliffa päästä taas tositoimiin, malttamattomana odotettu pelien alkamista. Koko jengi on täynnä peli-intoa, kyllähän ne pelit on se suola, kertoo edustusjoukkueen Tomi Tastén.

– Valmistautuminen on mennyt kaikin puolin hyvin. Treeneissä ollut hyvä meininki, niin pelituntuma ja tempo löytyy kyllä heti kun matsi alkaa. Toki jouluviikko on aina vähän rikkonainen, mutta ehkä tänä vuonna on ollut paremmin porukkaa paikalla kun suositusten takia matkustamista ja tapaamisia on pyritty välttämään – mikä joulunvieton osalta tietty iso sääli, toteaa Tastén.

Tapaninpäivän derby Botniaa vastaan herättää aina erityisen paljon tunteita. Viime vuonna punaiset veivät pisteet molemmista matseista ja tänä vuonna joukkueen tavoitteena on jatkaa samalla tavalla. Botnia on vaikea vastustaja, joka taistelee aina koko 90 minuuttia.

– Botnia taistelee aina kovaa ja pyrkii puolustamaan tiiviisti. Botnia on pelannut hyvin pari viimeistä matsia ja napsinut pisteitä, niin varmasti tulevat hyvillä fiiliksillä matsiin. Kova peli luvassa ja Tapsan derbyä kumpikaan ei todellakaan tahdo hävitä, on kunnia-asia voittaa, kertoo Tastén.

– Tapaninpäivän derby on varmasti kauden siistein runkosarjamatsi ja perinteisesti on aina ollut hyvä meno niin kentällä kun katsomossa. Todella harmi ettei yleisö pääse paikalle, vaikka täysin ymmärrettävää vallitsevissa olosuhteissa, lopettaa Tastén.

Tapaninpäivän derby pelataan Oulunkylässä 26.12 klo 15:00. Matsi pelataan ilman yleisöä. Matsia voi seurata Jääpalliliiton tulospalvelussa.