Edustusjoukkue pääsee viimein pelaamaan Brakulla – vastassa Kampparit ja Narukerä

Edustusjoukkue|4.1.2021

Edustusjoukkue pelasi Bandyliigan avausmatsin jo marraskuun 21. päivä, mutta pääsee vasta nyt tulevana keskiviikkona avaamaan sarjan oikealla kotikentällään Brakulla. Tällä viikolla Brakulla pelataan kaksi matsia Bandyliigan huippujoukkueita vastaan. Ensin keskiviikkona, 6.1, klo 15:00 Kampparit saapuu vieraaksi ja sunnuntaina, 10.1, klo 13:00 vastaan asettuu Porin Narukerä. Molemmat matsit pelataan ilman yleisöä.

– Todella hyvät fiilikset päästä pelaamaan kovatasoisia matseja. Tapaninpäivän derbyssä oli ehkä liiankin kova into pidemmän pelitauon jäljiltä, mikä näkyi siinä ettei noudatettu pelisuunnitelmaa optimaalisesti. Voitto oli tottakai tärkeä ja tietysti avausvoiton jälkeen on helpompi lähteä pelaamaan, kertoo puolustuksen Pyry Kunnas.

– Valmistautuminen on sujuntut hyvin, vaikka joulu ja pyhät ovat olleet tässä välissä. Päästiin vihdoinkin pelaamaan tapanina ja sen lisäksi ollaan treenattu hyvin. Nämä tammikuun pelit on ollu tiedossa, joten jokaisen valmistautuminen on varmasti ollut sen mukaista, että ollaan mahdollisimman hyvässä iskussa nyt tammikuussa kun alkaa tiukka ottelutahti, jatkaa Kunnas.

Narukerä ja Kampparit ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijoilla 4 ja 5. Narukerä on kerännyt kahdeksasta ottelusta 8 pistettä ja Kampparit seitsemästä ottelusta 6 pistettä. Edustusjoukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla 8, mutta otteluita on takana vasta kolme. Kampparit lähtee keskiviikon matsiin kahden matsin tappioputkessa. Näistä tappioista toinen tuli viime lauantaina juuri Narukerälle.

– Tavoitteena on tietysti voitto molemmista matseista ja sen lisäksi pitää ehdottomasti toteuttaa pelisuunnitelmaa ja näyttää kentällä treeneissä harjoiteltuja asioita. Sitä kautta peli kehittyy ja saadaan tulosta aikaseksi. Molempia, Kamppareita ja Narukerää, vastaan ollaan pelattu tiukkoja kamppailuja, varmasti nyt myös sellaiset tulossa, toteaa Kunnas.

– Kamppareita vastaan ollaan jo pelattu tällä kaudella. Kampparit puolustaa erittäin tiiviisti ja iskee hyvin erikoistilanteista. Heillä on hyvä kombo nuoruutta ja kokemusta. Narukerää vastaan pelattiin tiukkoja matseja viime vuonna ja tälle kaudelle on saanut mielenkiintoisia hankintoja. Porilaisilla on lisäksi varmasti nälkää viime kauden puolivälieräpettymyksestä. Molemmat joukkueet on kovatasoisia ja niitä vastaan on kiva pelata, jatkaa Kunnas.

Viikon matseista tekee erityisen outoa se, että matsit ovat tämän kauden ensimmäiset oikealla kotikentällä Brakulla sekä, että molemmat matsit joudutaan pelaamaan ilman yleisö koronarajoitusten takia. Edustusjoukkue on kuitenkin päässyt treenaaman Brakulla joulukuun alusta, joten kotikenttäetu on Punaisilla vaikkakin yleisön luoma kannustus puuttuu.

– Brakulle on aina mukava päästä pelaamaan, vaikkakin voi aluksi tuntua hieman oudolta, kun katsomosta ei kuulu laulua. Tästäkin huolimatta me keskitytään tietysti täysin pelaamiseen ja kentällä on varmasti loppuun asti taisteleva IFK, lopettaa Kunnas.

Molemmat viikon matsit pelataan Brakulla. Matsi Kamppareita vastaan pelataan keskiviikkona 6.1 klo 15:00 ja Narukerää on vastassa sunnuntaina 10.1 klo 13:00. Matsien tulokset löydät Jääpalloliiton tulospalvelusta.