Venyttääkö HIFK sarjan katkaisun sunnuntaille? – Erikoistilanteet isossa roolissa

Edustusjoukkue|23.2.2024

Perjantaina jatketaan jälleen puolivälieriä, kun Brahen kentällä pelataan HIFK:n ja Akilleksen välinen 2. puolivälieräottelu. Ensimmäinen kamppailu päättyi porvoolaisten 7-4-voittoon, jonka turvin sarja on katkolla heille.

Keskiviikkona HIFK osoitti kovuutensa ensimmäisellä puoliajalla ja johti ottelua tauolle lähdettäessä 3-1. Toisella puoliajalla peli sitten hieman suli, jonka ansiosta Akilles pääsi rinnalle ja ohitse.

Ratkaisevaa perjantaina tulee olemaan se, pystyykö HIFK pitämään pakettinsa kasassa koko 90 minuutin ajan. Porvoossa nähtiin, että parhaimmillaan kilpipaidat pystyvät kaatamaan Akilleksen, mutta se vaatii omassa pelisuunnitelmassa pysymistä.

Keskiviikkona tuli myös jobinpostia, kun Ilia Sokolov loukkaantui. Vielä ei ole tiedossa, pystyykö Sokolov pelaamaan perjantaina. Päävalmentaja Teemu Laitisen arvio oli ottelun jälkeen sen olevan epätodennäköistä. Silti mahdollisuus sille on vielä olemassa, että Sokolov kentällä nähtäisiin. Se tiedetään vasta, kun kokoonpanot julkaistaan.

Viime aikoina hurjaan vireeseen HIFK:ssa on äitynyt Aku Ojanen, joka on tehnyt tässä kuussa jo 14 maalia. Tahti on ollut jopa niin kova, että viestintävaliokunnan on vaikea ohittaa Ojanen, kun kuukauden pelaajaa valitaan. Toki kovia haastajia on varmasti muuallakin ja Akilleksessakin viime ottelussa vahvasti pelanneet Rasmus Kettunen sekä Iisakki Kaivola.

Edessä on ottelu, joka tullaan ratkaisemaan erikoistilanteilla. Keskiviikkona HIFK teki yhden maalin rankkarista ja kolme kulmalyönneistä. Toista rankkaria vierailijoille ei keskiviikkona vihelletty, vaikka sellainen olisi ollut aiheellinen.

Ottelu Brahen kentällä alkaa perjantaina 23. helmikuuta kello 19.