Mustat hetket toisella puoliajalla ratkaisi – Kausi päättyi pettymykseen

Edustusjoukkue|23.2.2024

Perjantaina pelattu toinen puolivälieräottelu päättyi HIFK:n osalta pettymykseen, kun Akilles otti selkeän 6-2-voiton. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä tasaista, mutta sitten kävi kuten keskiviikkona ja Akilles karkasi toisella puoliajalla.

– Vähän helppoihin maaleihin kaaduttiin tänään, ylipäätään tässä sarjassa kahteen todella heikkoon puoliaikaan, jossa oli omat mustat hetkensä. Päästettiin todella helppoja maaleja toisella puoliajalla sekä Porvoossa että Brakulla, ja tulos on sen akutta tämä, HIFK:n kapteeni Tommi Niittylä pohtii.

Jos keskiviikkona pystyi sanomaan HIFK:n hallinneen ensimmäistä puoliaikaa, niin kotikentällä näin ei ollut. Puoliaika oli tasainen, jossa molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Ottelusarjassa näkyi myös se kokemus, jota Akilleksella oli enemmän.

– Tuolla kopissa mainittiin äsken, että emme ole pitkään pelattiin yhdessä, sillä tavalla tuore joukkue ja tuore valmennus. Monet muut seurat ovat pelanneet samoilla joukkueilla montakin kautta. Se vaan vaatii oman aikansa, HIFK:n kokeneeseen kaartiin lukeutuva Patrik Huber pohtii.

Ottelun lopputulos tarkoitti sitä, että Akilles jatkaa välieriin ja HIFK:n kausi päättyi tähän otteluun. Akilles eittämättä ansaitsi jatkopaikkansa, ollen näistä joukkueista selkeästi parempi. Pelit sekä tässä ottelusarjassa että koko kaudella osoitti kuitenkin, että potentiaalia punapaidoilla on ja joukkueen saadessa kilometrejä alle, on tulosta lupa odotella jo lähivuosina.

– Olisi ollut eväitä puristaa sinne mitalipeleihin saakka, mutta sitten tuli loukkaantumisia ja muitakin. Ei aivan tällä kertaa riittänyt. Joukkueessa on potentiaalia paljon. Tämä on jatkuvaa prosessia tämä urheilu. Toivottavasti joukkue pysyy hyvin kasassa, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen kiteytti.

Joukkue voi olla ylpeä tekemisestään tappiosta huolimatta eikä selkä noussut, vaikka taululla oli vähän rumemmat numerot, vaan loppuun asti yritettiin. Nyt otetaan hetki happea ja HIFK palaa entistä kovempana ensi syksynä.