Veiterä vei pisteet Ogelin Bandyliiga-avauksesta

Edustusjoukkue|21.11.2020

Veiterä vei pisteet edustusjoukkueen Bandyliiga-avauksessa lukemin 3-5. Matsi jouduttiin siirtämään Brakulta Ogeliin jäätilanteen takia. Brakulla ei jäätä olla saatu valmiiksi lämpimien ja epävakaiden säiden takia.

Lähtökohdat päivän matsiin oli myös haastavat; pehmeä jää, voimakas kentämyötäinen tuuli ja toisen puoliajan vesisade teki olosuhteista vaikeat. Veiterä pelasi ensimmäisen puoliajan myötätuuleen ja pääsi myös hyödyntämään sen tuoman edun. Veiterä siirtyi johtoon jo matsin toisella minuutilla ja johti ottelua 0-3 31 minuutin kohdalla. Puoliajalle mentiin kuitenkin tilanteessa 2-4.

Toiselle puoliajalle lähdettiin IFK:n pelatessa myötätuuleen. Peli näytti kääntyvän punaisten hallitessa pelitapahtumia. Toisen puoliajan puolessa välissä alkaneen sateen myötä tilanne kuitenkin tasottui. Kotijoukkueen loppukiri hyytyi jään kunnon heiketessä eikä painetta Veiterän maalille saatu luotua. Loppulukemat kirjattiin Ogelissa 3-5 Lappeenrantalaisille.

Matsi oli tasainen alusta loppuun. Matsi ratkesi lopulta alkukauden ominaisiin virheisiin sekä muutamaan hukatuun maalintekopaikkaan. Oma peli oli myös ajoittain yli-innokasta jonka takia Veiterä sai liikaa tilaa ja mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin.

– Veiterä pääsi liian helposti meidän keskustaan kun meidän oma karvauspeli petti. Tämän takia tuli kiire ja Veiterä pääsi luomaan paljon vaarallisia tilanteita ja lyöntipaikkoja meidän puolustuslinjan edessä, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Ihan inhimillinen tulos olosuhteisiin ja siihen nähden, että meillä ei ole ollut yhtään ison jään harjoitusta ja kyseessä oli ensimmäinen 90 minuutin matsi. Mutta tulos ei missään nimessä tyydytä koska tänään nähtiin, että Veiterä olisi ollut voitettavissa, lopettaa Laitinen.

Matsin onnistujana voidaan nimetä comebackin tehnyt Tuomas Jalkanen. Jalkanen tasapainotti peliä hyvin keskikentällä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Myös hyökkäyksen Santeri Laitinen sekä Josua Eronen pelasivat hyvän matsin. Molemmat hyökkääjät iskivät maalin ja näyttivät aktiivisuuden karvauspelissä.

Edustusjoukkue jatkaa pelejä jo huomenna vierasmatsilla Mikkelissä. Matsi Kamppareita vastaan alkaa klo 15:00.