Veiterä vei pisteet Lappeenrannassa lukemin 5-1

Edustusjoukkue|9.1.2021

Edustusjoukkue matkasi tänään Lappeenrantaan Veiterän vieraaksi. Matsi siirrettiin tälle viikolle pelattavaksi aikaisemmin viikolla kun Bandyliigassa tehtiin koronan takia muutoksia otteluohjelmaan.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle Veiterän pallonhallinnalla. Hieman vajaamiehisenä Lappeenrantaan matkannut Röda oli päättänyt lähteä matsiin puolustuksen kautta ja lähti valumaan Veiterän pelinrakentelun alta. Punaiset puolustivat tiiviisti ja pitivät Veiterän poissa hyviltä maalintekopaikoilta. Veiterä pääsi kuitenkin iskemään tilanteeksi 1-0 jo 9 minuutin jälkeen. Veiterä lisäsi johtoaan, 2-0, 23 minuutin kohdalla kulmalyönnistä. Veiterä hallitsi ensimmäistä jaksoa ja piti selkeästi enemmän palloa, samalla kun punaisten hyökkäyspeli yski. Rödan hyökkäykset tyrehtyi useasti laitaan eikä laadukkaita maalipaikkoja saatu luotua. Erätauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä kun ensimmäinen. Veiterä hallitsi peliä ja punaiset puolustivat kurinalaisesti. Veiterä pääsi kuitenkin taas iskemään maalin punaisten tiiviistä puolustuksesta huolimatta. Tässä 3-0 tilanteessa punaiset ottivat aikalisän ja muuttivat pelitaktiikkaa. Aikalisän jälkeen karvausta nostettiin ja omaa peliä avattiin. Tämä tuotti tilanteita kotijoukkueen maalille, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta. Sen sijaan Veiterä lisäsi johtoaan, 4-0, ensin 80 minuutin kohdalla kulmalyönnistä ja 87 minuutin kohdalla tilanteeksi jo 5-0. Loppulukemat 5-1 viimesiteli Patrik Huber kun peliä oli pelattu 88 minuuttia.

– Tehtiin taktisesti päätös, että lähdettiin puolustamaan tiiviisti ja valumaan pois alta. Tämä toimi aluksi ihan hyvin. Aikalisän jälkeen muokattiin taktiikkaa hyökkäävämmäksi ja lisättiin agressiivisuutta karvaukseen. Saatiin luotua painetta Veiterän maalille, mutta laatu ja huolellisuus ei ollut riittävällä tasolla, että oltaisiin saatu tulosta aikaiseksi, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Puolustusta pitää saada tiukemmaksi jos halutaan voittaa näitä tiukkoja matseja. Samalla pitää myös osata siirtyä nopeammin puolustamisesta hyökkäyspeliin ja tunnistaa lähdetäänkö nopeaan hyökkäykseen vai kannattaako hykätä pallonhallinnan kautta. Tänään hyökkäyspeli oli liian sekavaa eikä saatu luotua tarpeeksi maalintekopaikkoja, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue jatkaa pelejään jo huomenna, kun Brakulla vastaan luistelee Narukerä. Matsi alkaa klo 13:00 ja se pelataan ilman yleisöä. Voit katsoa matsin livenä HIFK-Bandyn Youtube -kanavalla