Veiterä vei pisteet Brakulta selkein numeroin

Edustusjoukkue|18.1.2020

Veiterä vei pisteet Brakulta selkein numeroin. Lappeenrantalaiset voittivat matsin 3-8. Matsi pelattin vaikeissa olosuhteissa kun tihkusade, sumu, tuuli ja plussakeli haittasivat peliä.

Matsi alkoi HIFK:n kannalta hyvin. Veiterä ei ollut alkuun aivan terävimmillään. Hyökkäsimme aktiivisesti ja saimme tilanteita vastustajan maalille. Syötöt tavoittivat omia pelaajia ja kaikki näytti oleva hyvin. Jo 11 minuutin kohdalla tämä näkyi tulostaululla tilanteena 2–0 meidän hyväksi. Kaksi peräkkäistä kulmaosumaa, ensimmäinen kirjattiin Jaakko Liukkoselle ja toinen Aku Ojaselle.

Tälläkään kertaa salama-alku ei luvannut hyvää pelin jatkon kannalta. Veiterä ryhdistäytyi ja tuli peliin mukaan kuin varkain ja alkoi saada vaarallisia tilanteita. Maalissa pelanneen Niko Laakson huipputorjunnat pitivät maalin puhtaana ja nolla säilyi minuutille 33 asti, jolloin Egor Ragulin kavensi tilanteeksi 2–1. Tämän jälkeen joukkuepelaaminen hyytyi täysin ja vastustaja otti tilaa kentällä. Vain muutamaa minuuttia edellisen takaiskun jälkeen pallo vietiin pilkulle ja Janne Hauska tasoitti tilanteeksi 2–2. Aleksi Seppänen vei vieraat 2–3 johtoon, kun peliä oli pelattu 40 minuuttia. Ennen taukoa Aku Ojaselle tarjottiin tilaisuutta tasoittaa lukemat rankkaripisteeltä, mutta tälle kertaa lyönti painui kohti päätylaitoja. Tauolle mentiin vastustajan johtolukemissa 2–3.

Puoliaika ei tuonut toivottua muutosta, vaan ahdinko syveni entisestään. Hyökkäyksiin lähdöt olivat hitaita ja aktiivisuus heikkoa. Yksittäiset hyökkäysyritykset pysähtyivät Veiterän puolustusmuuriin. Myös omalla puolustusalueella tehtiin paljon virheitä joista Veiterä rankaisi. Toisen puoliajan aikana Veiterä teki viisi maalia, joista vastasivat Valtteri Hauska, Johan Segerman, Aleksi Seppänen, Kalle Pesonen ja Egor Ragulin. Veiterä hyökkäsi ja viimeisteli varsin laajalla rintamalla. Ennen päätösvihellystä Aku Ojanen kavensi loppulukemiksi 3–8.

Maalivahti Laakso teki maalilla parhaansa, mutta oli voimaton, kun Veiterä pääsi useasti iskemään läheltä. Vaikka Laakso joutui antautumaan kahdeksan kertaa, palkittiin hänet oikeutetusti joukkueen parhaana pelaajana.