Nimivahva Veiterä vierailulle – Kunnas syttyy kasvattajaseuraansa vastaan

Edustusjoukkue|18.1.2020

Lauantaina HIFK kohtaa kotikentällään Lappeenrannan Veiterän. Sarjan kärkijoukkue on todellinen haaste siitä, missä tällä hetkellä mennään. Lappeenrantalaisjoukkue on voittanut yhdestätoista ottelustaan kymmenen ja johtaa sarjaa tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen Akilleksen kanssa.

– Sarjan kärkijoukkue on vastassa, joten luvassa on varmasti vauhdikasta ja hyvätasoista jääpalloa, Veiterän kasvatti, nykyisin stadilaisten paidassa viilettävä Pyry Kunnas toteaa.

Kunnakselle Veiterän kohtaaminen on luonnollisesti iso juttu.

– Huippujoukkueita vastaan syttyy pelaamaan vielä hiukan kovemmin, varsinkin kun vastassa on oma kasvattajaseura, Kunnas paljastaa.

Kärkijoukkueena vierailijat lähtevät kamppailuun ehdottomasti ennakkosuosikin asemasta eikä heidän horjuttamisensa tule olemaan missään mielessä helppoa. Joulukuussa joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa, jolloin Veiterä vei pelin 5-2. Ottelu oli silti tiukkaa vääntöä ja HIFK johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0. Kaiken pitää silti onnistua, jotta voitosta voi haaveilla.

– Vaaditaan ehdottomasti tiukkaa puolustuspelaamista ja monipuolista sekä laadukasta hyökkäämistä. Veiterä on puolustanut tällä kaudella hyvin, joten maalipaikoissa pitää olla tehokas, Kunnas tietää.

Kunnaksen mukaan henkilökohtaisiin virheisiin ei ole varaa ja merkkauspelaamista on saatava paremmaksi, jotta Veiterä kaatuisi. Itärajan tuntumasta tulevilla vihreäpaidoilla löytyy joukkueesta monenlaista taitavaa pelaajaa, ihan maajoukkuetasollakin säväyttäneitä.

– Veiterän kokonaisvaltaisen pelaamisen lisäksi mainittakoon erityisesti Aleksi Seppänen, tuore maajoukkuemies Ere Verhelä ja Tomi Hauska, mikäli on pelikunnossa, Kunnas luettelee.

Matsi alkaa Brakulla klo 15:00. Tule sinäkin kannustamaan Röda voittoon!

Teksti: Joni Hildén