Tähtäimessä voitto Kamppareista

Edustusjoukkue|19.1.2020

Eilisen kotitappion jälkeen matka jatkuu tänään Mikkeliin, jossa HIFK kohtaa Kampparit. Menestyksekäs mikkeliläisseura on kuuden pisteen päässä Stadilaisista. Sarjataulukossa se tarkoittaa viidettä sijaa, joka on yhtä ylempänä, missä HIFK on.

Edessä on kaikin puolin mielenkiintoinen kamppailu, sillä näiden joukkueiden välillä ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Sellaisia ottelua odotetaan myös Mikkelin sunnuntain iltapäivässä Hänskillä, kun matsi alkaa.

– Ollaan pelattu monta kertaa tiukkoja ja vähämaalisia matseja Kamppareita vastaan, toteaa kapteeni Tommi Niittylä.

HIFK:lla on viimeisistä matseista kaksi tappiota. Punaisten leirissä suunnan muuttaminen ja tappioputken katkaiseminen ovat päällimmäisinä agendalla. Kentälle luistelee ryhmä, jonka taistelutahto ja voitonhalu on hiottu tappiin asti. Pisteitä mikkeliläisille ei tulla helpolla luovuttamaan.

– Tänään tulee taas puolustuspelaaminen korostumaan – Kamppareilla on hyviä hyökkääjiä. Voitto tulee vaatimaan huolellisuutta ja kovaa taistelutahtoa, kertoo Niittylä.

Kamppareiden lähtö otteluun on vastaavanlainen, sillä joukkue hävisi lauantaina Porissa Narukerälle. Tappioputkesta ei voida vielä mustapaitojen kohdalla puhua, sillä viime viikonloppuna Mikkelissä juhlittiin voittoa Botniasta.

Panokset ottelussa on vierailijoiden suhteen selvät, sillä voitolla joukkue saa kurottua kiinni eroa viidenteen sijaan kiinni. Tappio taas tietäisi kuudennen sijan sementoitumista entistä vankemmaksi. Pieni uhka on tosin tulossa takaapäin, kun WP-35 on neljän pisteen päässä.

– Tänään taistellaan voitto Stadiin, lopettaa Niittylä.

Matsi alkaa tänään Mikkelissä Hänskin kentällä klo 15:00.

Teksti: Joni Hildén