Toinen puoliaika maksoi voiton – ”Kauden huonoin esitys”

Edustusjoukkue|11.2.2024

HIFK ei onnistunut kaataamaan Botniaa kotona, vaan kärsi 4-7 tappion. Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi vielä stadilaisten johtaessa ottelua, mutta toisella puoliajalla oulunkyläläiset ottivat kuskin paikan.

– Oli varmaan meiltä yksi kauden huonoimpia esityksiä, varsinkin tämä toinen puoliaika. Todella rikkonainen ja hävitään kaikki kaksinkamppailut pääosin. Istuttiin puolet pelistä jäähyllä. Tämä on lopputulos varmaan siitä sitten, HIFK:n kaikista maaleista vastannut Aku Ojanen summasi.

Ottelun ilon hetket jäivät suurimmaksi osaksi ensimmäiselle puoliajalle, ja suunta lähti kääntymään jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun HIFK:lla oli kaksi miestä jäähyllä ja Botnia pääsi kaventamaan. Heti toisen puoliajan alkuun tullut tasoitus sai pelin virtauksen täysin Botnian haltuun.

– Toinen puoliaika oli kohtuu katastrofi. Hävisi vähän kaikki pelin osa-alueet. Emme olleet tänään voiton arvoisia, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen totesi.

Viikonlopusta käteen jäi kaksi pistettä, jotka tulivat Jyväskylässä pelatusta ottelusta OLS:ää vastaan. Otteluun rankkuutta lisäsi se, että joukkue oli kotona vasta alle vuorokausi sunnuntaisen ottelun alkamisesta, puoli kahden aikoihin yöllä. Sen taakse joukkue ei silti aio piiloutua.

– Osalla varmaan painoi vielä jalka, mutta ei se ole mikään tekosyy. Kyllä näitä pelejä pitäisi jaksaa pelata, Laitinen lausui.

HIFK:n seuraava kotiottelu on Brahen kentällä jo keskiviikkona, kun vastaan tulee Mikkelin Kampparit. Tuo ottelu alkaa kello 19.