Viikonloppuna HIFK kohtaa Jyväskylässä OLS:in ja Helsingissä Botnian

Edustusjoukkue|10.2.2024

Viikonloppuna pelataan taas jääpalloa. HIFK matkustaa lauantaina Oulun sijasta Jyväskylään, kun jää Oulussa ei ollut varmuudella pelikelpoinen. Jään ongelmat on olleet HIFK:n riesana koko viikon, kun Brahen kentältä on kahtena perättäisenä päivänä peruttu ottelu.

– Onhan tämä kohtuu hassu viikko ollut. Valmistaudutaan otteluun monta kertaa päivässä eikä tiedetä missä pelataan, niin sen suhteen koomista, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen toteaa.

Keskiviikkona tieto ottelun peruuntumisesta tuli jo pari tuntia ennen ottelun alkua, mutta torstaina päätös tehtiin vasta silloin, kun pelin olisi pitänyt alkaa. OLS -ottelun suhteen pelipaikan piti selvitä vasta lauantaina aamulla, mutta oululaiset päättivät joustaa, kun pohjoisen tilanne oli epävarma.

– Tässä nyt mitataan urheilijoita, miten pystytään sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin. Mihin pystyy itse vaikuttamaan ja mihin ei. Se tässä nousee päällimmäiseksi, Laitinen pohtii.

”Mikä on urheilullisin ratkaisu?”

Tällainen tilanne ei ole missään nimessä optimaalinen joukkueille, että epävarmuutta pelipaikoista ja ajoista on vielä näinkin lähellä ennen ottelua. Eikä varsinkaan se, että otteluun valmistaudutaan eikä sitten pelatakaan.

– Tässä korostuu se, miten Jääpalloliiton kilpailuvaliokunta miettii, mikä on urheilullisin ratkaisu vai mikä on ylipäätään ratkaisu, että saadaan pelit pelattua.

Oulun tilanteen osalta Laitinen on mielissään siitä, että pystyttiin tekemään urheilullinen ratkaisu, jossa kumpikaan joukkue ei tule hyötymään eikä kummallekaan ole kovin suurta haittaa. Tosin OLS menetti kotikenttäetunsa, kun peli siirrettiin Jyväskylään.

– Tämä on molemmille vieraspeli. Oulu joutuu myymään sitä omaa etuaan eikä se meillekään ole se optimaalinen valmistautuminen, kun mennään tuntemattomaan paikkaan, mihin alun perin ei pitänyt mennä. Hassua sinänsä, Laitinen miettii.

”Jos Brakulla ei pysty pelaamaan, toivottavasti viedään puolueettomalle kentälle”

Ottelun pelaaminen Jyväskylässä on molemmille joukkueille siis matkustuspeli. Myös OLS joutuu matkustamaan useamman tunnin, jotta pääsee pelaamaan. Ottelun siirto Jyväskylään hyödyttää myös HIFK:ta, sillä jo sunnuntaina on edessä seuraavassa kamppailu, viikolta siirretty ottelu Botniaa vastaan.

– Botniaa vastaan toivon mukaan pelataan sunnuntaina Brahen kentällä, ellei, niin toivotaan pelin pelattavan puolueettomalla kentällä eli Porvoossa. Jos harjoitellaan monta kuukautta, pelataan runkosarja, saadaan peleistä tietty etu eikä päästä pelaamaan omalla kotikentällä, vaan pelataan vastustajan kotikentällä. Ei sen niinkään pitäisi mennä, vaan sitten pitäisi pelata puolueettomalla kentällä.

– Mikäli kilpailuvaliokunta päättää jotain, että Brahen kentällä ei pysty pelaamaan, niin Porvoo on mielestäni lähin kenttä missä pystyy pelaamaan, Laitinen lähettää terveisensä kilpailuvaliokunnalle.

Pisteiden kannalta viikonloppu on HIFK:lle hyvin tärkeä, sillä alempi jatkosarja on kuin pudotuspelit minikoossa. Jokaisesta ottelusta on saatava pisteitä, mikäli mielii jatkaa kautta vielä pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikan kannalta, Botnia on yksi päävastustajista ja siitä kamppailusta ei pisteitä voi toiselle lahjoittaa.

HIFK kohtaa lauantaina Jyväskylässä OLS:in kello 19 ja sunnuntaina Brahen kentällä, mikäli jää on kunnossa, Botnian kello 18.