Tappioputki sai jatkoa Mikkelissä – Kampparit vei matsin 4-0

Edustusjoukkue|19.1.2020

Mikkelistä ei tänään irronnut pisteitä. Tasainen matsi ratkesi toisella puoliajalla kun Kampparit iski kaksi maalia lyhyeen aikaan. Matsi päättyi lopulta 4-0 kotijoukkueelle.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa ja kontrolloitua pelaamista. Kummatkin välttivät virheitä ja pyrkivät aktiivisesti omaan pallolliseen pelaamiseen. Myös molempien puolustus pelasi tarkasti ilman näkyviä virheitä. Tästä kertoo se, että ensimmäisellä jaksolla molemmille joukkueille kirjattiin vain kaksi kulmalyöntiä ja muutama maalitilanne. Niko Laakso HIFK:n maalilla jatkoi hyviä otteita ja teki Kamppareiden aikeet turhiksi kerta toisensa jälkeen. Erän loppupuolella meille tarjottiin ratkaisun avaimia, kun Ilia Sokolov ja Joni-Pekka Maaranen istuivat yhtä aikaa jäähyllä ja pääsimme pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Tämä ei tuottanut toivottua tulosta ja tauolle mentiin 0–0 tasalukemissa.

Toisen puoliajan alussa ylivoimaminuutit valuivat käsistä ilman tulosta ja pian oli meidän vuoro pelata alivoimalla Tuukka Järvisen istuessa jäähyllä. Järvisen jäähyn aikana Kampparit pääsivät muutaman kerran vaarallisesti meidän puolustusalueelle, mutta alakerran vahva puolustuspeli ja maalivahti Laakson torjunnat pitivät huolen, että maali pysyi puhtaana.

Kun kaksi kolmasosaa matsista oli pelattu ja joukkue oli jälleen täysilukuinen, niin kaikki näytti vielä hyvältä ja ajatus pisteiden nappaamisesta eli vahvasti mukana omassa pelissämme. Kunnes 69 peliminuutin kohdalla Eetu Karhunen pääsi läpiajoon merkkausvirheen seurauksena. Laakso ei voinut tilanteelle mitään Vaan Karhunen viimeisteli tilanteeksi 1–0. Tämän jälkeen seurasi musta hetki jolloin Kampparit saivat kulmalyönnin suoraan omasta aloituspallosta. Esko Liukkonen ei erehtynyt ja kotijoukkue pääsi kuin varkain 2–0 johtoon vain reilu minuutti ensimmäisen osuman jälkeen. Muutama minuutti tästä Santeri Laitinen lisäsi kotijoukkueen johtoa ja lukemat taululla olivat 3–0. Kimmo Huotelin viimeisteli loppunumeroiksi 4–0 pelin lopussa, kun lisäsimme hyökkäyspään pelaamista.

Tänään HIFK pelasi hyvää ja aktiivista jääpalloa 87 minuuttia. Hyökkäyksissä oli mukana aggressiivista otetta ja syötöt osuivat omille. Puolustus pelasi tarkasti ja teki turhaksi kotijoukkueen hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Otteen herpaantuminen vain kolmen minuutin ajaksi ratkaisi pelin tänään. Nämä olivat oman pelin kannalta kalliita minuutteja: vastustaja iski kolmesti.

Seuraavat matsit pelataan vasta maajoukkuetauon jälkeen, kun pohjoisen joukkueet tulevat Brakulle vierailulle. Lauantaina 1.2 klo 15:00 tulee vastaan LRK ja sunnuntaina 2.2. klo 13:00 vastaan luistelee OLS.