Tappio WP35:tä vastaan tuplaviikonlopun toisessa matsissa

Edustusjoukkue|12.1.2020

WP35 kävi Brakulla ryöstöretkellä tuplaviikonlopun toisesta matsissa. Varkautelaiset voittivat matsin lukemin 5-7. Matsi päästiin pelaamaan vähintäänkin kohtuullisissa olosuhteissa, vaikkakin jää oli nihkeä läpi koko matsin.

Matsi sai salama-alun kun neljän minuutin kohdalla taululla oli jo lukemat 2–0, kun Stephan Okhalov oli osunut kahdesti Joonas Peuhkurin ja Aku Ojasen syötöistä. Takaa-ajoasemassa WP35 kuitenkin jatkoi määrätietoisesti omaa peliä tiivistäen puolustuslinjaansa. Oma hyökkäyspeli sujui kohtalaisesti ja pallonhallinta oli selkeästi punaisilla. Mutta liian usein hyökkäykset pysähtyivät Varkautelaisten puolustuslinjaan joka näytti tiiviin yhteispelin merkityksen. Varkauden aggressiiviset ja nopeat vastahyökkäykset tuottivat tulosta 20 minuutin kohdalla, kun Juho Holopainen löi pallon näyttävästi maaliin ja tilanne oli 2–1. Joonas Peuhkuri helpotti tilannetta lyömällä Aku Ojasen antaman kulman sisään, kun ottelua oli pelattu 32 minuuttia. Holopainen viimeisteli ottelun toisen osumansa 38 minuutin kohdalla. Aku Ojanen viimeisteli ensimmäisen puoliajan loppulukemiksi 4-2 rankkarilta.

Tauon jälkeen WP-35 tiivisti entisestään puolustuslinjaansa ja sai otteen pelistä tuoden jatkuvasti palloa vaarallisesti meidän puolustusalueelle. Kun toista jaksoa oli pelattu 7 minuuttia, Kristian Paukkonen kavensi tilanteeksi 4–3. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Niko Nissinen tasoitti rankkarista tilanteeksi 4–4. WP35 käytti toimivasti tuttua ”ysäritaktiikkaa”, kun maalivahdin avauksella tavoiteltiin keskikentän pelaajaa, joka otti pallon hallitusti haltuun ja jakoi palloa vauhdissa oleville hyökkääjille. WP35 käänsi pelin itselleen ja 73 minuutin kohdalla tilanne oli 4–6 Jyri Tauschin ja Aleksandr Gavrilovin osumilla. Joonas Peuhkurin kavennus 77 peliminuutisn kohdalla antoi vielä toivoa, mutta hetkeä myöhemmin Vladimir Druzhkov siirsi loppulukemiksi 5–7.

Toisella puoliajalla ote matsista luovutettiin liian helposti vierasjoukkueelle ja oma luistelu hyytyi. Liikkeen mukana myös aluksi toiminut syöttöpeli jäi kehnoksi. Onnistujiin voidaan tänään kuitenkin luetella Pyry Kunnas, Leevi Laitinen ja maalivahti Pyry Kilpiö.