Tapaninpäivän derbyssa pisteet tasattiin

Edustusjoukkue|26.12.2023

Perinteisessä Tapaninpäivän derbyssä tasattiin pisteet HIFK:n ja Botnian välillä lukemin 4-4. Tapahtumarikkaan ottelun maalihanat aukaistiin jo kahden peliminuutin jälkeen, kun loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehnyt Ilia Sokolov vei isännät johtoon.

– Pelissä oli tunnetta tänään, mutta myös vähän sekavaa. Pelin hallinta vaihteli tuossa. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla selkeä paine, kun sitten taas Botnia tuli toisella jaksolla meidän heikompaa vaihettamme vastaan hyvin, HIFK:n varakapteeni Pyry Kunnas toteaa.

HIFK hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla ja ensimmäisen 25 minuutin aikana punapaidat olivat menneet jo kolmen maalin karkumatkalle. Puoliajan loppupuoliskolla vierailijat saivat pistettyä pelivälineen kertaalleen ohi Pyttykerhon palkitseman Eelis Laitisen ja tauolle mentiin 3-1-tilanteessa.

– Vähän liike huononi, eikä liikkeemme olleet oikeansuuntaisia. Pallollinen peli huononi ja tavallaan emme tehneet sovittuja asioita. Sitä kautta tuli jäähyjä, jotka sekoittivat meidän omaa peliämme, Kunnas pohtii syitä johdon menetykselle.

Punapaitojen toinen puoliaika sujui enemmän ja vähemmän vajaalukuisena. Puoliajan alkuun Pyry-Peetri Piironen sai pallon maaliverkkoon ja HIFK:n taas kolmen maalin karkumatkalle, mutta sen jälkeen Botnia tuli kovempaa ja sai painostuksen luotua kotijoukkueen päätyyn.

– Ei ole tällä kaudella kauheasti meille tullut jäähyjä, mutta nyt niitä sitten tuli. Toisaalta hyvä, että on tunnetta ja kontakteja, mutta tänään niistä tuli jäähyjä eikä se ole aina toivottavaa. Linja on aika hiuksenhieno, miten voi rikkoa fiksusti ja pysäyttää niitä hyökkäyksiä, Kunnas miettii.

Tunnetta ottelussa piisasi niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Menoa oli enemmän kuin pitkään aikaan ja yleisö eli ottelussa myös hyvin mukana. Tapaninpäivän derbya oli saapunut katsomaan runsaslukuinen yleisö ja ilmassa oli suuren maailman meininkiä.

– Oli tunnetta kentällä ja kentän ulkopuolella, mikä oli myös siistiä. Oli kiva pelata, kun kuului laulua. Kyllähän se tuntuu todella siistiltä, kun laulu raikaa Suomen kaunein seura ja kingit katsomossa. Kaikki muut fanit ja katsojat, niin onhan se siistiä, Kunnas kiittelee.

Katsomossa nähtiin myös ei toivottavaa toimintaa, kun soihdut paloivat katsomossa aiheuttaen vaaratilanteen ja fanit ottivat myös yhteen hetken aikaa. Ottelu jouduttiin hetkeksi myös keskeyttämään palavan materiaalin vuoksi. Tilanteesta on tehty raportti ja sen Jääpalloliiton kurinpitoryhmä tulee aikanaan käsittelemään.