HIFK hakemaan ryöstöä Jyväskylästä

Edustusjoukkue|28.12.2023

HIFK:n kausi jatkuu perjantaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään JPS:n vieraaksi. Joukkueiden välinen edellinen kohtaaminen päättyi jyväskyläläisten 8-2-voittoon Helsingissä. Kahden ottelun pisteputkessa oleva helsinkiläisjoukkue lähtee nyt hakemaan revanssia.

– Pyritään tekemään sovitut asiat oikein eikä anneta ensimmäisellä puoliajalla vastustajalle samanlaista kaulaa kuin viimeksi, HIFK:n Ilari Nikula toteaa.

Vastustaja on ehdottomasti erittäin kova, sen osoitti jo edellinen ottelu. Silloin ensimmäisellä puoliajalla JPS meni menojaan ja tauolle mentiin tilanteessa 7-1. Ottelun toinen puoliaika olikin sitten jo tasaisempi ja osoitti sen, että myös HIFK pystyy heidät haastamaan. Nikulalla on lääkkeet siihen, millä pisteet on mahdollista ottaa Jyväskylästä matkaan.

– Puolustetaan hyvin joukkueena, ja käytetään omat maalikkamme tehokkaasti, Nikula tietää.

Kauden alku on ollut HIFK:lla kaksijakoinen. Pelissä on ajoittain näkynyt hyviä asioita ja kärkijoukkueita on pystytty haastamaan, mutta sitten tietynlainen tasaisuus on puuttunut, josta osoituksena Tapaninpäivänkin johdon menetys. Parannettavaa pelissä vielä on, mutta kirvestä ei ole syytä heittää kaivoon, sillä punapaidat ovat osoittaneet pystyvänsä olemaan varteenotettava haastaja.

– Kenttätasapainoa pitää parantaa puolispelissä ja hyökkäyspelissä meidän täytyy hyödyntää omat maalipaikkamme paremmalla prosentilla, Nikula pohtii.

Perjantain vierasjoukkue on tehnyt kauden ensimmäisissä otteluissa maaleja 22, joka on seitsemänneksi eniten sarjassa. Päästettyjä maaleja on puolestaan viidenneksi eniten eli 34, joka on sama määrä kuin kolmantena olevalla Narukerällä. Sarjataulukossa HIFK on seitsemäntenä, kun perjantain vastustaja on toisena.

Ottelu Jyväskylässä Loistokoti Areenalla alkaa perjantaina 29. joulukuuta kello 19. Kamppailua voi seurata myös YouTubesta JPS Live-kanavalta.