Odotettu paikalliskamppailu Tapaninpäivänä

Edustusjoukkue|23.12.2023

Kun joulukinkut ja -laatikot on syöty, on aika jälleen perinteisen Tapaninpäivän ottelun. Mikä kuuluisi Tapaninpäivään paremmin kuin paikallisottelu HIFK:n ja Botnian välillä. Joukkueet kohtaavat toisensa Tapaninpäivän derbyssä tänä vuonna Brahen kentällä.

– Hienoa päästä taistelemaan taas pisteistä perinteisen Tapaninpäivän kierroksen muodossa. Paikallispeleissä on aina ollut hyvä tunnelma ja toivottavasti nähdään paikan päällä runsas yleisö, HIFK:n puolustaja Richard Laibert toteaa.

Paikallispelit ovat aina omanlaisensa maailma, kun saman kaupungin joukkueet mittelöivät toisiaan vastaan. Molemmilla joukkueilla on entistä kovempi halu voittaa toisensa, koska ei samassa kaupungissa operoivalle joukkueelle voi hävitä.

– Paikallisderby tuo aina mukanaan extra latausta. Molemmille joukkueille tämä on varmasti odotettu tapahtuma, ja varmasti pistää molemmat jengit taistelemaan piirun verran enemmän, Laibert pohtii.

Viime vuosien aikana joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet hyvinkin tiukkoja, vaikka maaliero joissakin otteluissa on ollut enemmän kuin yksi maali, mutta tilastoista löytyy myös useampi maalin kamppailu.

– Viime vuodet ovat osoittaneet, että paikallispelit ovat olleet tiukkoja. Odotan, että olemme hyvin latautuneita taistelemaan ja viisaan rohkeita pallon kanssa, Laibert toivoo.

Alkukaudesta joukkue ei ole kovin paljon pisteillä juhlinut, vaikka peli ei ole kovin huonoa ollut. Vastassa on ollut ennalta jo koviksi tiedettyjä vastustajia, jotka HIFK on haastanut hyvin. Viime viikonloppua joukkuetta kiertänyt flunssa hieman häiritsi ja tulos jäi vähän laihaksi. Laibert odottaa joukkueeltaan kärsivällisyyttä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

– Uskotaan ja luotetaan omaan tekemiseen. Tehdään joukkuekavereista parempia. Jalat liikkeelle ja kroppaa peliin. Nähdään Brakulla!

HIFK ja Botnia kohtaavat toisensa tiistaina 26. joulukuuta eli Tapaninpäivänä. Ottelu Brahen kentällä alkaa kello 15. Tule viettämään mukava iltapäivä jääpallon parissa!