Tällä viikolla pelataan runkosarjan viimeiset matsit – vastassa Narukerä ja Botnia

Edustusjoukkue|10.2.2021

Edustusjoukkueella on edessä runkosarjan viimeiset matsit. Tiedosssa on kaksi kovatasoista matsia – lauantaina vastassa on Narukerä Porissa ja sunnuntaina Brakulla paikallispeli Botniaa vastaan.

– Hyvät fiilikset lähteä pelaamaan runkosarjan viimeisiä matseja, varsinkin kun tietää, että kohta päästään pelaamaan tosi pelejä kunnon panoksella. Lähdetään pelaamaan täysillä, vaikka matsi ei vaikuta runkosarjan sijoituksiin. Meille on erityisen tärkeää, että saadaan hyvä fiilis ja playoff tuntumaa. Playoffeissa peli aina erilaista ja pitää jo nyt viikonlopun matseissa saada playoff-ilme esille, kertoo kapteeni Tommi Niittylä.

– Viime viikonlopun matseissa meillä oli ajoittain vähän sekavaa peliä. Mutta urheilu on aina ailahtelevaa ja vaikka ei oma peli ollutkaan uomissaan, niin meidän puolustuspeli toimi ja meille tehtiin vaan 5 maalia. Playoffeja ajatellen on tärkeää, että voidaan tukeutua juuri tähän tiiviiseen puolustuspeliin mikäli oma peli sakkaa kun playoffit on tunnetusti vähämaalisia, jatkaa Niittylä.

Edustusjoukkueella on kasassa 14 ottelusta 13 pistettä, joka oikeuttaa runkosarjan 6. sijaan. Kotietu playoffeissa ei ole enää mahdollinen mutta sijoitus voi vielä kohentua. Viikonlopun vastustajat Narukerä ja Botnia ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijoilla 4 ja 9. Narukerä on kerännyt 15 ottelussa 18 pistettä ja Botnia on kerännyt 15 ottelusta 4 pistettä. Botnialle sunnuntain matsi on elintärkeä, sillä voitolla joukkue voi vielä ansaita paikan playoffeissa.

– Narukerä on kokenut joukkue josta löytyy paljon kovia pelimiehiä. Joukkue on aina vaarallinen, jos vaan niille antaa siihen mahdollisuuden. Mutta jos pelataan meidän omaa peliä niin tullaan olemaan vahvempia. Hyvä vastustaja runkosarjan viimeiselle viikonlopulle, saadaan matsista loistava valmistautuminen playoffeja varten, kertoo Niittylä.

– Botnia nuori joukkue joka on vielä hieman rakennusvaiheessa. Mutta joukkuetta ei missään nimessä saa aliarvioida. Meillä on ajoittain ollut todella vaikeita pelejä Botniaa vastaan. Pitää valmistautua huolella koska Botnia taistelee playoff-paikasta ja tulee laittamaan kaiken peliin sunnuntaina, lopettaa Niittylä.

Lauantain matsi Narukerää vastaan alkaa klo 17:30 ja sunnuntain derby Brakulla Botniaa vastaan alkaa klo 15:00. Sunnuntain kotimatsi pelataan ilman yleisöä, voit kuitenkin seurata matsia livenä HIFK-Bandyn Youtube-kanavalta.