Ei pisteitä Porista – Narukerä parempi lukemin 5-1

Edustusjoukkue|14.2.2021

Edustusjoukkue matkasi Poriin runkosarjan viimeiseen vierasmatsiin. Ottelun lopputuloksella ei ollut Röda osalta merkistystä runkosarjan sijoitukseen, vaan matsista lähdettiin hakemaan tuntumaa tulevia playoffeja varten. Narukerä oli lopulta parempi lukemin 5-1.

Matsin ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan tunnollisesti. Narukerä puolusti yllättäen varsin alhaalta valuttaen omalle kenttäpuoliskolle. Röda sai luotua tilanteita ja pääsi useasti Narukerän päätyyn, mutta tulosta tästä ei saatu aikaiseksi. Erätauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinen loppui. Molemmat joukkueet keskittyivät puolustamiseen. Matsin enismmäinet maalit nähtiin tunnin pelin jälkeen. Narukerä siirtyi ensin 1-0 johtoon 60 peliminuutin kohdalla ja 2-0 johtoon kun matsia oli pelattu 65 minuuttia. Takaiskujen jälkeen Röda otti aikalisän ja nosti karvaustaan. Riskin ottaminen ei tällä kertaa onnistunut vaan kotijoukkue lisäsi johtoaan ja ratkaisi ottelun. 3-0 79 minuutin kohdalla ja 4-0 minuuttia myöhemmin. Narukerä siirtyi vielä 5-0 johtoon 85 minuutin kohdalla ennen kuin Röda onnistui ensimmäistä kertaa. Ottelun lopputuloken 5-1 viimeisteli Joonas Peuhkuri kulmalyönnistä.

– Meillä toimi joukkuepuolustus hyvin ensimmäisen tunnin. Aikalisän haimme tasoitusta ja pelasimme suuremmalla riskillä. Meidän olisi pitänyt lukuisista päätytilanteista saada enemmän kulmia ja erikoistilanteita sekä olisi pitänyt saada murrettua Narukerän sumppu paremmalla pallotemmolla, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Kehityskohteet on meillä selkeästi tiedossa ja huomenna saadaan taas mahdollisuus treenata niitä. Päivän pelillä ei ollut vaikutusta playoffeihin ja mikä parasta, puolivälierät aloitetaan 0-0 tilanteesta, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue jatkaa pelejä huomenna, kun Brakulla pelataan Stadin derby Botniaa vastaan. Matsi alkaa poikkeuksellisesti klo 15:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Voit seurata matsia livenä HIFK-Bandyn Youtube -kanavalta.