Stadin herruus säilyi Brakulla – Botnia kaatui 6-5

Edustusjoukkue|14.2.2021

Runkosarjan viimeinen matsi ja kauden toinen Stadin derby pelattiin loistavissa olosuhteissa Brakulla. Ottelulla ei Rödan osalta ollut merkitystä sijoitukseen runkosarjassa, mutta Botnialla panoksena oli paikka playoffeissa. Stadin herruus säilyi vaikean matsin jälkeen Brakulla tuloksella 6-5.

Matsi alkoi erittäin hyvin punaisten osalta. Tuomas Jalkanen aloitti maalinteon kun matsia oli pelattu 3 minuuttia. Jo kymmenen minuutin pelin jälkeen oli Rödalla 3-0 johto. Ensin Joonas Peuhkuri lisäsi johtoa 7 minuutin pelin jälkeen ja Tomi Tastén viimeisteli tilanteeksi 3-0 9 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Botnia pääsi paremmin mukaan peliin ja sai hankittua useamman kulman, mutta ei saanut niitä hyödynettyä. Sen sijaan Röda jatkoi omaa peliään ja Tuukka Järvinen laukoi tilanteeksi 4-0 Botnian puolustuksen nukahduksen seurauksena. Puoliajan viimeisen maalin viimeisteli Tastén hienosti pelatun kulman päätteeksi. Vaikka tauolle mentiin Rödan 5-0 johdossa ei ensimmäinen puoliaika tarjonnut kovinkaan vauhdikasta peliä.

Toisen puoliajan alkuun Botnia sai hyvän peli-ilmeen päälle ja otti ottelun hallintaansa. Botnian 5-1 kavennus tuli 49 peliminuutin kohdalla. Avausmaalinsa jälkeen Botnia otti vieläkin vahvemman otteen matsista Rödan pelin yskiessä. Botnia kavensi tilanteeksi 5-2 57 minuutin kohdalla. Rödan puoliajan ainoana pilkahduksena Tomi Tastén täydensi hattutemppunsa ja viimeisteli tilanteeksi 6-2 kun matsia oli pelattu 67 minuuttia. Tässä vaiheessa vaikutti siltä, että ottelu ratkesi mutta Botnia ei luovuttanut. Botnia aloitti loppu kirin ja tuli lähes tasoihin. Ensin 6-3 78 minuutin kohdalla ja 6-4 kun matsia oli pelattu 90 minuuttia. Loppulukemat 6-5 Botnia viimeisteli vielä lisäajalla.

– Kauhea matsi meiltä. Vaikka johdettiin ensimmäisen puoliajan jälkeen 5-0, niin missään nimessä oltu hyvin mukana pelissä. Meidän pelitempo olisi pitänyt olla huomattavasti parempaa. Botnia sai luotua hankittua paljon kulmia ja olisi ansainnut niistä jonkinlaisen tuloksen. Toisella puoliajalla lopetettiin pelaaminen kokonaan, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Voitto on kuitenkin aina voitto, mutta playoffeja ajatellen pitää pelin miehistyä tämän päivän suorituksesta. Mutta eikö huono kenraali tiedä hyvää ensi-iltaa, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue aloittaa playoffit keskiviikkona ja pelaa puolivälierät JPS:aa vastaan. Puolivälierät pelataan paras kolmesta periaatteella. Ottelupäivät ovat keskiviikko 17.2, perjantai 19.2 ja sunnuntai 21.2.