Segerman palaa entiselle kotikentälleen ”Vähän erikoinen tunne on”

Edustusjoukkue|17.11.2023

HIFK aloittaa sarjakautensa lauantaina Lappeenrannassa, kun Bandyliigan avausottelussa vastaan luistelee Veiterä. Vastakkain ovat viime vuosia hallinnoinut joukkue sekä Bandyliigan menestynein seura.

Ottelu on myös ensimmäinen Bandyliigakamppailu vielä viime kaudella Veiterää edustaneelle Johan Segermanille HIFK:n paidassa. Paluu entiselle kotikentälle vierasjoukkueen paidassa on miehelle tunteikas hetki.

– Kyllä se, vähän erikoinen tunne on. Siellä tuli jokunen peli pelattua vihreässä paidassa. Vähän tuli kenraalia pelattua jo Suomen Cupissa, kun pelattiin Veiterää vastaan. Siinä oli vähän hahmotusongelmia välillä, kummalle sitä pitää oikein syöttää, ketä puolustaa. Eiköhän se siitä. Tosi innokkaana olen, Segerman toteaa.

Piikittelyä Segerman sai jo Suomen Cupin ottelussa ja odotettavissa on, että piikittelyltä ei hän voi välttyä myöskään ennen lauantain kamppailua. Se ei kuitenkaan nuorta miestä haittaa, vaikka jotain tulisikin.

– Parempi lataus tulee vaan, jos tulee jonkinnäköistä kommenttia, Segerman kuittaa.

HIFK on päässyt harjoittelemaan isolla jäällä vasta tällä viikolla. Lappeenrannassa isolle jäälle on päästy hivenen aikaisemmin. Kauden alku tuo aina omat haasteensa ja kumpi niistä selviää, on paremmilla vesillä itse ottelussa.

– Kun on ensimmäinen peli, niin haastava alku on varmasti molemmille joukkueille. Varmaan aika sekavaa, mutta mukavaa päästä pelaamaan. Kyllähän siitä aina nauttii silti, vaikka se ei aina onnistukaan, Segerman pohtii.

Segerman näkee, että voitto Veiterästä kairataan puolustuksen kautta. Suomen Cupissa joukkueiden kohtaaminen päättyi vähämaalisesti 2-1 Veiterälle. HIFK:lla oli omat paikkansa ottelussa ja oli ajoittain jopa hallitsevampi osapuoli. Nähtäväksi jää, kumpi hallitsee kentän tapahtumia lauantaina, kun alkuvihellys puhalletaan kello 16.