Voitto karkasi viime hetkillä – Lumisade häiritsi ottelua

Edustusjoukkue|16.11.2023

Suomen Cupin viikonlopun viimeisessä ottelussa Oulussa HIFK kohtasi Suomen P19-maajoukkueen. Lumisateisessa kelissä pelattu ottelu päättyi tasatulokseen 1-1. Punapaidat johtivat ottelua pitkään Aku Ojasen maalilla, kunnes viimeisillä hetkillä maajoukkue onnistui maalinteossa.

– Taistelupeli, lunta tuli sen verran, että se vei hienoudet siitä. Ensimmäiset 20 minuuttia pystyttiin pelaamaan just ja just, mutta sen jälkeen se oli aika paljon pitkän lyömistä, Ojanen kommentoi.

Lumi vei ottelusta sen parhaimman terän, joka näkyi siinä, että palloa oli hyvin vaikea saada lumihangessa liikkeelle. Kumpikaan joukkue ei hyötynyt kelistä, mutta tämä kuuluu talviseen jääpalloon.

– Tietenkin se hidastaa peliä, kun pallo ei kulje niin hyvin. Vaatii enemmän taistelua, on vaikeampi syöttää ja tehdä maalipaikoista maali, Ojanen kertoo olosuhteiden vaikutuksesta peliin.

Maalipaikkoja tuli jonkun verran joukkueelle, joka myös toteutui useasti myös muissa viikonlopun kamppailuissa. Potentiaalisten paikkojen suhteen joukkueessa voidaan olla tyytyväisiä, koska useimmiten, kun paikkoja saadaan luotua, se tuloskin sieltä ajallaan tulee. Tänäänkään voitto ei ollut kuin minuutin päässä.

– Ihan positiivinen tunne jäi viikonlopusta. Tasaisia pelejä olivat kaikki, mitä pelattiin. Meillä oli hyvää puolustuspeliä, mutta pitäisi paremmin pystyä viimeistelemään paikoista, niin silloin tulisi hyvä, Ojanen pohtii.

Virallisten otteluiden osalta Suomen Cup avasi tämän kauden ja Bandyliigan avaus odottaa sitten muutaman viikon päästä. HIFK aloittaa ottelunsa vieraskamppailulla Lappeenrannassa Veiterää vastaan 18. marraskuuta. Kotona ensimmäinen peli on 26. marraskuuta.

– Ei tässä ihmeitä enää tehdä tässä välissä. Todella tasainen peli, odottaisin tulevan. Toivottavasti päästäisiin ennen sitä isolle jäälle käymään vielä, tosin Helsingissä se ei taida olla mahdollista, Ojanen miettii.

Tämän viikonlopun anti, vaikka saldona olikin vain yksi voitto ja tasapeli sekä kaksi tappiota, antoi viitteitä siitä, että kaudelta voidaan odottaa paljon. HIFK tulee taistelemaan aivan varmasti paikasta auringossa.