HIFK loi riittävän määrän maalipaikkoja – Maalit vain uupuivat

Edustusjoukkue|18.11.2023

Kauden avausottelu Lappeenrannassa päättyi Veiterän 4-1- voittoon. Ottelussa oli omat paikkansa HIFK:lla, mutta palloa ei ennen viimeistä minuuttia saatu lappeenrantalaisten maaliin.

– Luotiin aika paljon paikkoja, mutta todella vaikeaa on maalin tekeminen. Jonkinlainen mörkö on vähän liian monella niskassa tällä hetkellä, maalin tänään tehnyt Ilari Nikula toteaa.

Ensimmäisellä puoliajalla HIFK oli hivenen niskan päällä ja onnistui luomaan useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta tehottomuus paikoissa tuntui vaivaavan joukkuetta. Ottelun edetessä kotijoukkue sai enemmän kiinni pelistä ja toisella puoliajalla vihreäpaitaiset ottivat hallintaa itsellensä.

– Kauden ensimmäiseksi peliksi oli kohtuu yhtenäinen peli, varsinkin puolustussuuntaan. Saatiin riittävä määrä maalipaikkojakin luotua, mutta ei saatu maaleja tehtyä. Olisi ollut saumat voittoonkin, HIFK:n päävalmentaja Teemu Laitinen pohtii.

Vaikka ottelu päättyi tappioon, huolissaan ei kannata olla, sillä joukkueen esitys oli sellainen, jolla myös sarjan kärkeen povattuja joukkueita pystytään kaatamaan. Maalipaikkojen luonnin suhteen HIFK oli ottelussa jopa hivenen niskan päällä. Maalintekoa on joukkueen kuitenkin kehitettävä, jotta voittoja tulee.

– Varmasti oma peli tässä paranee, kun päästään enemmän harjoittelemaan ja pelaamaan isolla jäällä. Sijoitutaan fiksummin tuolla kentällä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Sitä kautta tiivistyy puolustuspeli, mutta myös avautuu lisää maalipaikkoja, Nikula arvelee.

Joukkueen seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina, jolloin JPS luistelee Brahen kentällä vastaan.