Pisteet tasan Akilleksen kanssa – lopputulos Porvoossa 5-5

Edustusjoukkue|24.1.2021

Pitkä vieraskiertue jatkui Porvoossa kun vieraskentällä vastassa oli hallitseva mestari Akilles. Matsi päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa ja ottelu päättyi tasapeliin 5-5.

Ensimmäinen puoliaika lähti punaisten osalta liikkeelle huonoimmalla mahdollisella tavalla. Akilles siirtyi 1-0 johtoon puolustuksen pallonmenetyksen jälkeen kun matsia oli pelattu 3 minuutia. Joukkueen lataus matsiin oli kuitenkin hyvä ja pelistä saatiin hyvin kiinni takaiskun jälkeen. Tasoitusmaali syntyi jo 2 minuuttia myöhemmin kun Santeri Laitinen teki punaisten avausmaalin kulmalyönnistä. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti ja tämä johti siihen, että matsissa tuli paljon erikoistilanteita jotka nousivat erittäin tärkeiksi. Avausjaksolla tehtiin yhteensä kuusi maalia ja näistä viisi tehtiin erikoistilanteista. 11 minuutin kohdalla Aku Ojanen siirsi punaiset 1-2 johtoon rangaistuslyönnistä ja 19 minuutin kohdalla Patrik Huber lisäsi Rödan johtoa 1-3 kulmalyönnistä. Puoliajalle mentiin tilanteesta 3-3, kun Akilles tasoitti tilanteeksi 2-3 kulmalyönnistä 20 minuutin pelin jäkeen ja 3-3 rangaistuslyönnistä 31 minuutin kohdalla.

Toinen puoliaika lähti loistavasti liikkeelle. Patrik Huber teki päivän toisensa kulmalyönnistä 47 minuutin kohdalla ja Aku Ojanen laukoi tilanteeksi 3-5 kun peli oli pelattu 49 minuuttia. Akilles pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 4-5 vain neljä minuuttia Ojasen maalin jälkeen. Tämän jälkeen matsi jatkoi tuttua kaavaa. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti jolloin tilanteita jouduttiin luomaan laitojen ja päädyn kautta. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 10 minuuttia kärsi Rödä jäähysumasta. Pahimmillaan jäähyllä istui kolme pelaajaa samanaikaisesti. Akilles pystyi hyödyntämään tämän ylivoiman ja onnistui tasoittamaan ottelun lopputulokseksi 5-5 89 minuutin pelin kohdalla.

– Joukkueen latautuminen matsiin oli hyvä. Lähdettin pelaamaan rohkeasti sekä fyysisesti ja siinä myös tänään onnistuttiin. Puolustuksessa pelattiin tiiviisti ja meillä pysyi puolustusmuoto hyvin kasassa. Hyökkäyspeli toimi myös hyvin. Saatiin luotua painetta sekä sitä kautta erikoistilanteita, jotka tänään hyödynnettiin hyvin, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen

– Meillä on selkeästi oikea suunta. Ollaan hyvin lähellä Bandyliigan kärkeä ja tänään huomattiin, että voidaan voittaa kuka tahansa. Tuntuu siltä, että tänään menetettiin piste, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkueen matsit jatkuu heti sunnuntaina kun vieraskiertueen viimeisessä matsissa tulee Varkaudessa vastaan WP35. Matsi alkaa klo 15:00. Voit seurata matsia livenä WP35:n livestriimistä.