Kolmen pisteen viikonloppu – WP35 kaatui 0-7

Edustusjoukkue|25.1.2021

Edustusjoukkueen neljän matsin vieraspelikiertueen viimeinen matsi pelattiin Varkaudessa. Matsi päättyi selkeästi punaisten voittoon tuloksella 0-7. Viikonlopun saldona kolme pistettä.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle punaisten hallinnassa. Tulosta syntyi myös alkuminuuteilla kun Patrik Huber iski kulmalyönnistä Rödän 0-1 johtoon kun matsi oli pelattu vasta 2 minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla Varkautelaiset eivät päässeet luomaan juurikaan maalintekotilanteita, vaan punaisten peli kulki ja peli-ilme oli kohdillaan. Joonas Peuhkuri lisäsi johtoa kulmalyönnistä 13 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen iski Santeri Laitinen kahdesti kahden minuutin sisään. Ensin 26 minuutin kohdalla ja toinen 28 peliminuutin jälkeen. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 0-4.

Toinen puoliaika lähti liikkeell pienellä WP35:n painostuksella kun punaisilla oli kaksi samanaikaista jäähyä. Jäähyjen päätyttyä otti Röda taas pelin haltuun ja lisäsi myös johtoa. Aku Ojanen laukoi tilanteeksi jo 0-5 57 peliminuutin kohdalla. Punaiset puolustivat tiiviisti koko ottelun ajan ja WP35 ei päässyt luomaan vaarallisia tilanteita muuta kuin Rödan jäähyillessä. Ottelun lopussa punaiset viimeisteli vielä kaksi maalia. Ensin Joonas Peuhkuri tilanteeksi 0-6 kun matsia oli peltaau 83 minuuttia ja lopuksi Santeri Laitinen viimeisteli matsin lopputuloksen 0-7 ja hattutempunsa lisäajalla.

– Tärkeää päivän matsissa oli säilyttää intensiteetti ja henkinen ilme, ja tässä onnistuttiin. Toki korkean intensiteetin takia tuli turhan paljon jäähyjä, mutta yrittäminen ja tahtotaso on halutulla tasolla, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen.

– Hyvä tunne, että olemme nyt löytäneet oikean suunnan. Koko joukkue pelaa epäitsekkäästi joukkueelle. Päivän matsissa oli monta onnistujaa, mutta kokonaisuudessaan kyseessä oli hyvä joukkuesuoritus, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue jatkaa pelejä ensi lauantaina. Vastassa on jälleen WP35 kun Varkautelaiset saapuvat vieraaksi Brakulle. Matsi alkaa klo 15:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.