Pisteet jäi Porvooseen – Akilles voitti tiukan matsin 5-3

Edustusjoukkue|6.1.2020

Uuden vuoden ensimmäinen matsi päättyi 5-3 tappioon Akilleksen vieraana Porvoossa. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan laadukkaasta ja tasaisesta matsista.

Matsin ensimmäinen puolituntinen oli erittäin vauhdikasta peliä ja molemmat joukkueet pyrkivät rakentamaan omaa peliä ja prässäämään vastustajaa. 1-0 maalista vastasi Aku Ojanen hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen Akilles iski kolmesti ja tauolle mentiin Akilleksen 3-1 johtoasemassa.

– Saatiin hyvä startti matsiin ja oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Saatiin Akilleksen peliä sekaisin hyvällä karvauksella ja pystyttiin itse rakentamaan omia hyökkäyksiä hyvin, toteaa puolustuksen Richard Laibert.

– Meille tuli muutama iso moka omassa päässä nostopalloissa ja Akilles rankaisi niistä, Laibert harmitteli.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena, vaikkakin peli muuttui kummankin joukkueen osalta hieman kontrolloidummaksi. Toisen puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi Joonas Peuhkuri, kun matsia oli pelattu 60 minuuttia. Enemmänkin maalipaikkoja matsin tasoittamiseen olisi ollut toisella puoliajalla, mutta viimeistelyt jäivät turhankin vaisuiksi.

Akilles sai matsissa kolme rangaistuslyöntiä, joista se hyödynsi kaksi. Varsinkin 3-2 tilanteessa vihelletty toinen rangaistuslyönti aiheutti paljon puheenaihetta. Tuomio vaikutti suuresti ottelun lopputulokseen kun Akilles siirtyi 4-2 johtoon kun 71 minuuttia oli pelattu. Akilles teki myös 5-2 maalin rangaistuslyönnistä. Laibert kaunisteli loppulukemiksi 5-3 pelin lopussa.

– Kokonaisuudessaan tasainen matsi. Olisi pitänyt käyttää paremmin omat paikat hyödyksi ja tottakai harmittaa, että meidän loppukiriltä vietiin mahdollisuus helpolla rankkarivihellyksellä, toteaa Laibert.

– Mutta paljon positiivista oli matsissa. Meillä oli hyvä ilme ja haastettiin hyvin Akillesta, joka kuitenkin on yksi kauden ennakkosuosikeista. Lähellä ollaan kunhan saadaan omat virheet pois, summasi Laibert.

Seuraavat matsin pelataan ensi viikonloppuna Brakulla. Tuplaviikonloppuna vastaan luistelee lauantaina Narukerä klo 15:00 ja sunnuntaina WP35 klo 13:00.

Kuva: Sofia Ervasti