HIFK testaamaan Akilleksen päivän kunnon

Edustusjoukkue|5.1.2020

Vuoden ensimmäinen kamppailu käydään HIFK:n osalta Porvoossa, kun Stadin ykköset testaavat yhden sarjan ennakkosuosikin pelikunnon.

Ottelun alkuasetelmat ovat hyvin selkeät, sillä Akilles on pelannut hyvin vakuuttavasti, kun kahdeksan ottelun jälkeen tilillä on ainoastaan yksi tappio ja yksi tasapeli, muuten joukkue on porskuttanut voitosta voittoon.

Tasaisen kärjen vuoksi porvoolaiset ovat vasta neljäntenä, kaksi pistettä sarjajohtaja Veiterää perässä. Suosikki viittaa tarjoillaan siis kotijoukkueelle selkeästi. Piste-ero tämän päivän vastustajien välillä on viisi pistettä, joka ei ole paljon.

Mielenkiintoa otteluun lisää se, että porvoolaisten penkin takaa löytyy stadilaisille tuttu mies Jari Hyttinen. Hyttinen toimi HIFK:n valmentajana ja pelaajana useamman vuoden ajan ollen mukana voittamassa myös viimeisimpiä mestaruuksia.

Odotettavissa on ainakin kiihkeä kamppailu, joita aina on käyty Porvoon keskuskentällä. Porvoo pelipaikkana on ollut vuosi toisensa jälkeen yksi niistä vaikeimmista eikä helpolla tulla pääsemään tälläkään kertaa. Kovan päivätyön saa tänään tehdä, jotta pisteet matkustavat Stadiin. Siihen jengi on kuitenkin valmis eikä pisteitä Akilleelle anneta kovin helposti.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Sofia Ervasti