Pisteet himaan! – 4-2 voitto Narukerästä

Edustusjoukkue|11.1.2020

Tuplaviikonlopun ensimmäinen matsi päättyi hienoon koko joukkueen voittoon, kun Narukerä kaatui Brakulla 4-2. Nopeatempoinen ja varsin kaksijakoinen ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi kotijoukkueen. HIFK puolusti erittäin aktiivisesti hyvällä liikkeellä ja pääsi näin häiritsemään Narukerän hyökkäyksiinlähtöjä. Myös oma peli toimi hyvin ja maalipaikkoja saatiin luotua reilusti. Ensimmäisesti maalista vastasi Stepan Okhalov 16 peliminuutin jälkeen. Tauolle mentiin 3-0 tilanteessa kun maalinteossa onnistui Teijo Laitinen ja toistamiseen Okhalov.

Jos ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa oli toinen puoliaika selkeästi Narukerän. Narukerä pääsi hyökkäämään voimistuneeseen myötätuuleen ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Niko Laakson vartioimaan maalia. Leevi Laitisen loistopeli liberon paikalla ja Laakson varmat otteet maalissa pitivät joukkueen puolustuksen kasassa. Porilaiset pääsivät kuitenkin maalin päähän. Ensin Rinat Shamsutov tasoitti tilanteeksi 3–1. Pian tämän jälkeen Jaakko Hyvönen laukoi rankkarin hallitusti sisään ja tilanne oli 3–2. Ottelu kuitenkin ratkesi kun Narukerän maalivahti ajoi Tomi Tasténin selkään rankkarin arvoisesti, josta Aku Ojanen viimeisteli loppulukemiksi 4–2 pelikellon näyttäessä 88 minuuttia.

Päävalmentaja Juha Laitisen mietteet ottelusta olivat kaksijakoiset:

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin hyvää pallollista ja pallotonta pelaamista. Joukkue pysyi hyvin sovitussa taktiikassa. Kun taas toinen puoliaika oli aivan eri maailmasta. Otimme vastatuulessa vastaan Narukerän hyökkäyksiä ja oltiin välillä tiukasti puolustusasemissa, jonka takia oma hyökkäyspeli jäi vähäiseksi.

– Joukkueen taisteluilme oli kuitenkin loistava ja se oli tänään voiton takuu. Joukkue halusi voittaa pelin, summasi päävalmentaja Laitinen.