Patrick Backman pelaa loppukauden edustusjoukkueessa!

Edustusjoukkue|4.1.2021

Patrick Backman pelaa loppukauden edustusjoukkueessa. Backman nähtiin jo punaisessa paidassa tapaninpäivän derbyssä, jossa hän viimeisteli myös ensimmäisen Bandyliiga-maalin. Backman tuo joukkueen keskikentälle ja hyökkäykseen paljon luisteluvoimaa ja ratkaisutaitoa.

Backman siirtyy takaisin IFK:hon Brobergs IF:stä, jossa oli lainalla. Backman tulee pelaamaan punaisissa loppukauden lisäksi myös tulevina kausina, samalla kun suorittaa asevelvollisuutta Suomessa.

– Tosi hyvä fiilis olla takaisin kasvattajaseurassa. Tulee olemaan hienoa kun pääsee taas pukemaan punaisen kilpipaidan päälle, tällä ja tulevina kausina. Vastaanotto joukkueessa oli todella positiivinen. Se teki paluusta entistäkin helpompaa, kertoo Backman.

Backman on pelannut viimeisimmät kaudet Ruotsissa. Hän siirtyi Ruotsiin jääpallolukioon, jota kävi Nässjössä ja Edsbynissä. Edsbynissä Backman pelasi pääsääntöisesti P18 ja P20 -joukkueissa sekä tämän lisäksi hän pelasi muutaman ottelun kivenkovassa Edsbynin edustusjoukkueessa.

– Pelasin viimeksi 2015-2016 kaudella kokonaisen kauden IFK:ssa. Silloin junnujoukkueessa ja muutaman matsin edustusjoukkueen kanssa. Sen jälkeen olen pelannut Ruotsissa Nässjössä, Edsbynissä ja Brobergissä, kertoo Backman.

– Ruotsissa olosuhteet on huipputasoa Suomeen verrattuna. Varsinkin kun pääsee treenaamaan ja pelaamaan hallissa. Myös pelityyli on Ruotsissa tosi erilaista. Tempo on nopeampaa ja kaikki joukkueet pelaavat samantyyppistä bandya. Tulee olemaan mielenkiintoista sopeutua Bandyliigan pelityyliin, jatkaa Backman.

Backman on luova keskikenttäpelaaja, joka tuo paljon hyökkäysvoimaa joukkueeseen. Hän omaa hyvät kädet ja luistelutaidon, ja pystyy myös tarvittaessa tekemään yllättäviä ja raktaisevia ratkaisuja pallon kanssa. Backman tulee olemaan iso osa edustusjoukkueen hyökkäyspeliä tällä kaudella ja tulevaisuudessa.

– Vahvuuteni on pelirakentelussa ja hyökkäyspäässä. Olen hyvä löytämään ratkaisevia syöttöjä. Sen lisäkis niin minulla on aika hyvä mailatekniikka – pallo pysyy hyvin mukana. Mutta en kuitenkaan ole vielä tyytyväinen, tavoite on kehittyä huippupelaajaksi, kertoo Backman.

– Olen onnistunut omassa pelissä jos saan muut näyttämään hyvältä kentällä. Tavoite on auttaa joukkuetta taistelemaan voitosta joka matsissa. Odotukset loppukaudelle on kehittyä joukkueena ja haastaa liiga ”huippujoukkueita”. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä pitkälle, lopettaa Backman.