OLS kaatui 2-6 – pohjoisen pelireissun saldona 2 pistettä

Edustusjoukkue|17.1.2021

Pohjoisen pelireissun toisessa matsissa vastassa oli OLS. Matsi oli erityisen tärkeä, sillä lauantain JPS tappion jälkeen edustusjoukkueella oli kasassa ainoastaan 3 pistettä seitsemästä ottelusta. Matsi päättyi punaisten 2-6 voittoon ja näinpohjoisen reissun saldona oli 2 pistettä.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle punaisten hallinnassa ja tulosta saatiin myös aikaiseksi heti alkuminuuteilta. Joonas Peuhkurit siirsi Rödan 0-1 johtoon kun ottelua oli pelattu vain 3 minuuttia. Peuhkuri lisäsi johtoa tekemällä tilanteeksi 0-2 7 minuutin pelin jälkeen. Punaiset hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa ja kotijoukkue keskittyi puolustamaan tiiviisti. Puoliajan lopussa nähtiin kolme maalia. Ensin OLS tasoitti tilanteeksi 1-2 kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia. Tämän jälkeen Santeri Laitinen lisäsi punaisten johtoa 1-3 ja aivan erän lopussa OLS tuli taas maalin päähän viimeistelemällä taukolukemiksi 2-3. Huomioitavaa ensimmäisestä puoliajasta oli, että punaisten maalilla pelanneella Pete Pättiniemellä ei ollut yhtään torjuntaa ja, että molemmat OLS:n maalit tulivat maalivahdin pitkän avauksen seurauksena.

OLS tuli tiukasti heti toisen puoliajan alkuun. Punaiset kestivät tämän vaiheen ja onnistuivat lisäämään johtoaan kun Santeri Laitinen viimeisteli päivän toisen maalinsa kun matsia oli pelattu 49 minuuttia. Laitisen 2-4 maalin jälkeen Rödan peli vapautui ja peli saatiin taas kontrolliin. Toisen puoliajan puolivälin jälkeen OLS pyrki lisäämään painetta pelaamaan enemmän nostopalloja punaisten puolustukseen. Röda puolusti nämä tilanteet hyvin ja pystyi vielä viimeistelemään puoliajan lopulla loppulukemiksi 2-6.

– Ennen peliä haluttiin keventää tunnelmaa ja se onnistui. Peli oli vapautuneempaa ja pelattiin tasapainoinen matsi. Meidän alakerrassa peli oli varmempaa ja selkeää sekä hyökkäyksessä pystyttiin pidempiin hyökkäyksiin, kertoo päävalmentaja Juha Laitinen

– OLS:lle hatunnosto siitä miten kurinalaisesti joukkue pelaa ja puolustaa. Heillä on selkeä pelitapa jota koko joukkue noudattaa, eikä mikään joukkue pääse helpolla heitä vastaan, toteaa Laitinen.

Edustusjoukkue jatkaa pelejä ensi viikolla kun vieraspeliputki saa jatkoa lauantaina Porvoossa ja sunnuntaina Varkaudessa.