Nollakerhon Botnia mittaa HIFK:n tapaninpäivän derbyssä

Edustusjoukkue|26.12.2019

Perinteinen tapaninpäivän derby on edessä, kun HIFK ja Botnia kohtaavat Brahen kentällä. Stadilaisille tutummin Brakulla. Edessä on taistelu, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Paikalliskamppailut ovat joka kerta oma lukunsa eikä niiden kanssa tarvitse kovin paljoa sarjataulukkoa katsella, kun niitä ennakoi. Ei tälläkään kertaa, koska panokset ottelussa ovat suuremmat kuin muutama sarjapiste.

Botnia hakee ottelusta kauden ensimmäisiä sarjapisteitä, kun seitsemän ottelun jälkeen he ovat edelleen nollakerholaisia. Niitä sarjapisteitä ei oulunkyläläisille kovin helposti ole Stadista luvassa, siitä punaisiin pukeutuva kotijoukkue tulee pitämään huolen.

Terveystilanne joukkueessa on hyvä ja matsiin päästään täydellä kokoonpanolla. Se lupaa otteluun hyvää stadilaisten näkökulmasta katsottuna. Kotikenttä ja suotuisa ilma jääpallolle takaavat sen, että ottelun ehdoton ennakkosuosikki joka tapauksessa on HIFK.

Kun seitsemän ottelua on pelattu, on kasassa kuusi pistettä, joka tarkoittaa kolmea voittoa. Se on miltei puolet otteluista, jotka ovat päättyneet punaisten voitonjuhliin. Joukkueista, joille tappio on tullut, on ainoastaan LRK Tornio ollut sarjataulukossa alempana.

Kuten alussa jo todettu, niin tällä ottelulla ei sinällään ole sarjataulukon kanssa mitään tekemistä ja mielessä on monet ottelut, joissa Botnia on selviytynyt voittajana. Silti valtikka on taas siirtynyt HIFK:n haltuun ja viimeisimmät ottelut ovat päättyneet stadilaisjuhliin.

Matsi alkaa tänään klo 15:00 Brakulla. Tervetuloa mukaan Brakulle kannustamaan punaiset voittoon!

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Santeri Rosenvall