Murskavoitto Botniasta suurilukuisen yleisön edessä – ”Tietenkin Brakulla on aina hienoa voittaa”

Edustusjoukkue|26.12.2019

Kauden toinen paikallisottelu päättyi stadilaisten murskavoittoon 10-1. Heti ottelun alusta lähtien oli selvää, että HIFK vie ja Botnia vikisee. Runsaslukuinen yleisö, vajaa 500 katsojaa, saivat ihastella kotijoukkueen avausmaalia jo 11. minuutilla Joonas Peuhkurin nepatessa pallon maalin kattoon.

– Tultiin alkuun oikeastaan samalla tavalla kuin viimeksikin Bottaa vastaan, hyvällä liikkeellä ja saatiin heti alkuun pari maalia. Ehjä suoritus, täytyy sanoa, Peuhkuri totesi.

Peuhkuri oli ottelussa pelipäällä, sillä miehen nimiin merkittiin kolme maalia ja kaksi syöttöä. Tyytyväinen voi mies olla iltapäivän saldoonsa.

– Sain hyviä syöttöjä ja niistä oli kiva tehdä. Mukavaa oli pelata tänään, Peuhkuri pohti.

Peuhkurin mieltä erityisesti lämmitti nähdä se yleisömeri, joka oli saapunut Brahen kentälle seuraamaan paikalliskamppailua.

– Oli upeata, että saimme tällaisen yleisötapahtuman tähän Tapaninpäivään. Tietenkin Brakulla on aina hienoa voittaa ja saatiin faneillekin tästä voitto, Peuhkuri fiilisteli.

Ottelussa kentällä nähtiin oikeastaan vain yksi joukkue ja se oli tällä kertaa punainen kotijoukkue. Joukkue teki kaikkensa, jotta voitto tulee ja se näkyi myös tulostaululla. Päävalmentaja Juha Laitinen myhäili tyytyväisyyttään pelin jälkeen.

– Meillä on vähän piilossa ollut se todellinen tekemisen taso ja sitten siihen vaikuttaa se, saadaanko me 14 kenttäpelaajaa, jotka ovat terveitä. Sen verran kapea se rosteri kuitenkin on. Pikkuisen rupeaa liike vähenemään, jos mennään vajaalla vaihtopenkillä, Laitinen kiteytti.

– Tänään oli hyvä jalka jätkillä. Paras kauden peleistä.

Joukkueesta Peuhkurin lisäksi esiin nousi myös muitakin pelaajia. Laitinen jakeli kiitosta Aku Ojaselle, joka osoitti kyvykkyytensä jälleen pelissä ja erinomaista liikettä.

– Meidän ilmeen ilmentymä oli tänään Aku Ojasen alusta saakka kova liike karvauksessa. Siitä se peli lähti ja iso kiitos hänelle. Se tarttui ihan jokaiseen, Laitinen kiitteli.

Seuraava matsi on vasta vuodenvaihteen jälkeen sunnuntaina 5.1 kun vastaan tulee Akilles Porvoossa klo 17:00.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Sofia Ervasti