Kilpiön ja Kunnaksen mietteet 21-vuotiaiden MM-kisoista

21-vuotiaiden MM-kisat pelattiin Venäjällä Arkangelissa 20-22. joulukuuta. Turnaukseen osallistui Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueen lisäksi kolme maata; isäntämaa Venäjä, Ruotsi ja Kazakstan.

Suomen maajoukkuetta edusti kaksi HIFK:n edustusjoukkueen pelaaja, maalivahti Pyry Kilpiö sekä puolustaja Pyry Kunnas. Ottelut sujuivat mallikkaasti molempien osalta vaikkakin lopullinen sijoitus turnauksessa jäi pettymykseski.

Suomi aloitti turnauksen isäntämaa Venäjää vastaan. Suomi johti tauolle mentäessä 2-1, mutta hävisi ottelun lopulta lukemin 6-2.

– Ei oltu ihan heti valmiita turnauksen alussa ja kun avauksessa oli vastassa Venäjä, joka oli selkeästi turnauksen paras joukkue, niin oli tulos myös sen mukainen. Ensimmäisellä puoliajalla pysyttiin vielä ihan hyvin mukana, mutta toisella jaksolla ei enää jalka riittänyt, kommentoi Kilpiö turnauksen avausmatsia.

Muut alkusarjan matsit olivat ensin Kazakstania vastaan ja viimeinen Ruotsia vastaan. Kazakstanista tuli selkeä 9-0 voitto ja Ruotsi kaatui lukemin 4-3.

Välierässä vastaan asettui taas Ruotsi. Matsi pelattiin heikoissa olosuhteissa kun lumisade haittasi pallon pelaamista jäätä myöten. Ruotsi voitti ottelun 1-0 ja eteni finaaliin Venäjää vastaan.

– Pelattiin oikeasti tosi hyvä matsi ja harmittaa todella paljon, että ei saatu palkintoa siitä. Oltiin kyllä selkeästi parempi joukkue kun Ruotsi, toteaa Kunnas.

– Pelattiin fiksusti ja nostettin palloa laadukkaasti. Sitä kautta saatin paljon painetta ja tilanteita Ruotsin maalille. Ruotsilla ei oikeastaan ollut juurikaan paikkoja niin harmittaa, että sai heti matsin alkuun sen maalin. Olisi ollut hienoa päästä haastamaan Venäjää finaalissa, jatkaa Kunnas.

Pronssiottelu Kazakstania meni taas selkein 6-0 numeroin Suomelle. Molemmat Kilpiö ja Kunnas harmittelivat, että tasoero oli niin suuri, että kazakeilla ei ollut tarjota vastusta pronssimatsiin.

Molemmat Kilpiö ja Kunnas totesivat, että turnausjärjestelyt oli hoidettu erittäin mallikkaasti. Arkangeli oli mielenkiintoinen paikka ja oli hienoa pelata paikkakunnalla, jossa jääpalloa arvostetaan ja seurataan. Molemmat kiittelivät myös Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueen johtoa hyvistä järjestelyistä.

Onnittelut molemmille HIFK:n pelaajille ja koko Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueelle MM-pronssimitalista.