Matsiraportti: Voitto ensimmäisestä Stadin derbystä

Edustusjoukkue|6.12.2019

Itsenäisyyspäivän derby pelattiin Ogelissa Botnian vieraana. Ottelu alkoi kosteissa ja lämpimissä (+6° C) olosuhteissa. Vähäiseksi jäänyt vesisade haittasi hieman ottelun alkua, mutta toisella puoliajalla olosuhteet muuttuivat kohtuullisiksi, mutta jää pysyi nihkeänä.

Aloitimme pelin aktiivisella liikkeellä ja saimme pelin hyvin nopeasti haltuumme. Vastustaja ei päässyt mukaan vauhtiimme ja jo toisella minuutilla Teijo Laitinen laittoi Patrik Huberin syötöstä pallon maaliin. Tämän jälkeen meillä oli lukuisia paikkoja lisätä johtoa, mutta viimeistely jäi tällä kertaa kehnoksi. Aktiivinen otteemme herpaantui 15 minuutin jälkeen ja päästimme Botnian peliin mukaan. Botnian tasoitus oli lähellä jo ennen taukoa, mutta Josua Eronen ei osunut rankkarista edes maalia kohti. Tauolle mentiin meidän 0–1 johtolukemissa.

Toisella jaksolla liikkeemme hidastui ja syötöt eivät aina osuneet omille pelaajille ja näin ollen teimme pelistä itsellemme vaikean. Tämä kostautui heti jakson alussa Iiro Karppisen iskiessä lukemat tasoihin. Onneksi heti perään kulmakikkamme onnistui ja Joonas Peuhkuri palautti johtoaseman meille Aku Ojasen syötöstä. Tämän jälkeen jäähyjen sävyttämä ottelu kulki päästä toiseen ja 70 minuutin kohdalla Niklas Johansson onnistui tasoittamaan tilanteeksi 2–2. Onneksi Richard Laibert nousi viime hetken sankariksimme ja osui pelin 89. minuutilla maaliin ja loppulukemiksi kirjattiin meidän 2–3 vierasvoitto.

Päävalmentaja Juha Laitinen totesi pelin jälkeen, että joukkueellamme oli tänään suuria vaikeuksia tunnistaa pelitapa vaihtelevissa olosuhteissa. Peliä ei kyetty yksinkertaistamaan tarpeeksi ajoissa, vaikka syöttöpelaaminen leveyssuunnassa ja alaspäin osoittautui riskipeliksi. Kenttä venyi aivan liikaa ja näin ollen puolustuksen ja hyökkäyksen väliin jäi aivan liian suuri tila. Onneksi joukkueestamme löytyi näihin olosuhteisiin todellisia sankareita, joista tänään mainittakoon taistelupelaamisen perikuva Pyry Kunnas, joka näytti muille mallia, miten prosenttipeliä pelataan. Myös maalivahti Pyry Kilpiö onnistui maalissa ja piti lukemat tasoissa kriittisillä hetkillä.

Kuva: Pekka Huovila