Matsiennakko: Botniaa vastaan vain voitto kelpaa

Edustusjoukkue|6.12.2019

Itsenäisyyspäivää vietetään perjantaina Botnian vieraana Oulunkylässä. Edessä on kamppailu, jota stadilaiset eivät halua hävitä. Paikallisvastustaja sytyttää entisestään pelaamaan ja näyttämään, kuka kaupungissa määrää tahdin.

– Botnia on Botnia, aina tekee mieli lähteä voittamaan ja hyvä jääpallotapahtuma aina ollut tiedossa. Tiukkoja pelejä ollut viime aikoina, Tommi Niittylä tykittää.

– Voittoa lähdetään tietysti aina tavoittelemaan, mutta totta kai se tuo pienen lisäbuustin siihen.

Botnian kausi on alkanut tappioilla, sillä oulunkyläläisillä on neljästä ottelusta kasassa neljä tappiota ja joukkueen sijoitus on toiseksi viimeinen. Kovin paljoa ei ole heille luvassa punaisiakaan vastaan.

– Kyllä mä odotan, että lähdemme pallollisesti hallitsemaan peliä. Botnia on toki pelannut tiukkoja pelejä, ymmärtääkseni aika vetäytyvällä puolustustaktiikalla ja kyllä he osaavat iskeä vastahyökkäyksistä aika hanakasti, Niittylä toteaa.

– En mitenkään helppoa peliä odota missään tapauksessa.

Niittylä ei lähde nimeämään yhtään yksittäistä vaarallista pelaajaa vastustajalta. Odotettavissa on tiukkaa vääntöä, josta tunteita ei tule puuttumaan.

– Kyllä siellä aina saattaa pientä miekkailua olla seassa, mutta se kuuluu peliin, kokenut pelimies kuittaa.

Ottelua edeltävä viikko on sujunut joukkueelta hyvin ja harjoituksissa olosuhteet ovat olleet hyvällä mallilla, vaikka vielä se halli Helsingistä puuttuukin.

– Treeneissä on ollut hyvä viikko siinä mielessä, että olemme päässeet hyvälle jäälle. Olemme saaneet kunnolla treenattuakin muutamat treenit, päästy hiomaan ajoituksia kohdilleen, Niittylä kertoo.

Lauantain JPS-tappio on joukkueen sisällä käännetty voimavaraksi perjantaita ajatellen.

– Mitä olemme puhuneet kopissa lauantain pelin jälkeen, niin katseet on käännetty Botnia- peliin, otettu opiksi lauantaista ja päätetty palata voittokantaan kiinni, Niittylä summaa.

Botnia-HIFK Oulunkylässä ja livenä Yle Areenassa 6.12.2019 klo 13:00.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Pekka Huovila