Matsiraportti: Veiterä vei pisteet vesisateessa

Edustusjoukkue|7.12.2019

Bandyliiga jatkui lauantaina Lappeenrannan Kisapuistossa Veiterän vieraana. Viiden asteen lämpötila ja vaihteleva sumusade loivat kosteat olosuhteen päivän peliin. Jää oli kuiva, mutta epätasainen ja pehmeä.

Ensimmäisellä jaksolla meidän joukkuepelaaminen onnistui ja syötöt osuivat omille pelaajille hyvällä prosentilla. Saimme luotua useita maalintekopaikkoja, mutta tuloksena oli vain yksi kulmalyönnistä syntynyt osuma, jonka Aku Ojanen laittoi maaliin Joonas Peuhkurin syötöstä pelin 21. minuutilla. Vastustaja pelasi aktiivisesti ja loi nopeita hyökkäyksiä, mutta tiivis puolustuspelaaminen ja hyvä maalivahtipeli pitivät meidät johtoasemassa tauolle saakka. Niko Laakson torjuma rankkari pelin 15. minuutilla on maininnan arvoinen.

Toisella jaksolla vastustaja pystyi pitämään vauhdin samalla tasolla samalla, kun oma vauhtimme hieman hidastui. Tämän seurauksena vastustaja pääsi liian usein ja liian lähelle meidän maalia. Näin ollen pelin 74. minuutilla taululla oli jo 4–1 lukemat Tomi ja Janne Hauskan tekemillä maaleilla – molemmat osuivat kahdesti. Vastustajan maalit olivat yhdistelmä taitoa ja tuuria. Osa näistä olisi ollut estettävissä hieman tarkemmalla pelaamisella. Toisen jakson loppupuolella Aleksi Seppänen lisäsi kotijoukkueen johdon lukemiin 5–1. Ennen päätösvihellystä Joonas Peuhkuri kavensi lukemiksi 5–2 ja tämän osuman syötöstä vastasi Otso Ikävalko.

Päävalmentaja Juha Laitinen kommentoi peliä siten, että tästä on mukaan otettavaa ensimmäisen jakson joukkuepelaaminen, jossa koko joukkue noudatti pelisuunnitelmaa, peli oli monipuolista ja pelin sisällä oli useampia erilaisia rytmejä. Toisella jaksolla vastustaja pääsi onnekkaasti tasoihin ja sen jälkeen meidän pelissä oli synkkä 20 minuuttinen, jonka aikana liike oli liian vähäistä, mikä näkyi useampina vastustajan tekeminä maaleina.

Kuva: Pekka Huovila