Matsiraportti: Nousu tiukan matsin voittoon – ”Mahtava tasonnosto joukkueelta”

Edustusjoukkue|13.12.2019

HIFK haki tiukan pelin päätteeksi 5-4- voiton WP35:sta Varkauden Kämärin kentältä. Voiton yhtenä arkkitehtina oli Aku Ojanen, joka iski kaksi maalia ja syötti yhden.

– Peli oli aika rikkonainen. Ensimmäisellä puoliajalla ei oikein noudatettu pelisysteemiä ja sitten saatiin vielä yksi vähän heppoinen punainen kortti. Sehän sitten sotki pakkaa. Sitten vielä istuttiin aika paljon jäähyboksissa eikä päästy pelin loppua lukuun ottamatta sillä yhdeksälläkään pelaamaan kovin pitkää aikaa, Ojanen tuhahti.

Kun ottelun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu liki puoli tuntia ajautui Tommi Niittylä laidan vieressä Jukka-Pekka Hoffrénin kanssa samalle linjalle, jonka seurauksena Hoffrén työnsi Niittylän kentältä ulos. Niittylä huitaisee mailalla Hoffrénia, jonka seurauksena pienen miettimisen jälkeen näytetään Tommi Niittylälle punaista korttia.

– Siinä oli nahistelutilanne. Mun mielestä kymppi olisi ollut siitä täysin oikeutettu ja linjuriko sen sitten vihelsi siitä. Sanon suoraan, WP olisi ansainnut tänään ainakin viisi kuusi kulmaa lisää. Punaisten silmälasien läpi katsottuna meille olisi pitänyt viheltää yksi rankkari, Juha Laitinen kertasi.

Ulosajoon asti peli oli käsissämme ja johdettiin 2-1. Kotijoukkue pääsi hivenen niskan päälle ja onnistui kolme minuuttia Niittylän poistumisen jälkeen tasoittamaan ottelun. WP35:n johtomaalikin nähtiin vielä ensimmäisellä puoliajalla.

– Onhan sillä ulosajolla iso vaikutus, siinä menee pelipaikat ja rytmi sekaisin. Sitten se vielä kertaantui sillä tavalla, että tuli vielä toisia jäähyjä. Niistä pois pääseminen yhden puoliajan aikana on hemmetin vaikeata ja pitää päästä ensin koppiin, Laitinen totesi.

Kopissa Laitinen sitten herätteli joukkuetta vähän erilaisemmalla tavalla kuin aiemmin.

– Tällä kertaa kokeiltiin tällaista psykologista temppua, että haukuttiin pelaajat, Laitinen paljasti.

– Toivottavasti kukaan ei uhriutunut näinä aikoina. Ilmeisesti se toimi ja siihen päälle vielä palopuheet, että ei näin voi tulla tänne.

Palopuheet auttoivat ja joukkue nousi toisella puoliajalla suosta, joka vaikutti jo ylitsepääsemättömältä.

– Mahtava tasonnosto ja henkinen ilme, jonka takia voitettiin, Laitinen kiitteli.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Pekka Huovila