Matsiraportti: Kauden avauksesta niukka tappio

Edustusjoukkue|23.11.2019

Kohtasimme Bandyliigan sarja-avauksessa LRK:n Torniosta. Ottelu pelattiin Haaparannassa Gränvallenin tekojäällä hyvissä olosuhteissa. Sää oli tyyni ja lämpötila muutaman asteen pakkasen puolella. Toisella jaksolla vähäiseksi jäänyt lumisade ei sekään päässyt haittaamaan ottelun kulkua.

Kontrolloimme peliä selvästi vastustajaa enemmän. Pidimme palloa ja hyökkäävä peruspelimme onnistui pelisuunnitelman mukaisesti lukuun ottamatta viimeistelyä. Hyökkäykset pysähtyivät liian usein vastustajan puolustuslinjaan, jonka ohittamiseen emme tällä kerralla löytäneet tarpeeksi keinoja. LRK perusti pelinsä tiukkaan puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Vastahyökkäysten seurauksena pallo oli liian usein meidän päädyssä ja edelleen kulmalipulla. Tältä osin oman puolustusalueen pelaaminen olisi vaatinut meiltä tarkempaa otetta.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi kulmalyönnistä pelin 11. minuutilla. Jaakko Liukkonen osui Erik Hörhammerin syötöstä. Pelikellon näyttäessä 27 minuuttia Joonas Peuhkuri osui pelitilanteessa Liukkosen syötöstä ja tilanne oli 0-2. Meille tarjottiin avausvoittoa, mutta vastustaja halusi sitä enemmän. Vajaan tunnin kohdalla tilanne oli 2-2 Joonas Hiltusen kahden kulmalyöntiosuman seurauksena. Vain muutamaa minuuttia ennen loppua Pekka Niska osui ja meidän loppukirissä aika loppui kesken. Näin ollen pisteet jäivät tällä kertaa Tornioon.

Kapteeni Tommi Niittylä näki otteen menetyksen syynä sen, että johtoasemassa hyökkäys alkoi viedä omaa peliä puolustuksen kustannuksella, mikä antoi vastustajalle liikaa alueellista ylivoimaa.

Kuva: Pekka Huovila