Matsiraportti: Kotiavauksen loppukiri ei riittänyt

Edustusjoukkue|30.11.2019

Kotiavauksessa Brakulla vastaan luisteli JPS Jyväskylästä. Olosuhteet olivat ihanteelliset. Kirkas poutasää ja muutaman asteen pakkanen piti jään kirkkaana koko ottelun ajan.

Ottelun alkupuolella molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan aktiivisesti peliä haltuun. Pystyimme luomaan nopeilla syötöillä muutamia vaarallisia tilanteita. Meidän olisi pitänyt olla enemmän röyhkeitä, että olisimme päässeet useammin maalintekopaikoille. Vastustajan nopeat avaukset ja keskikentän pystysyötöt aiheuttivatliian usein vaarallisia tilanteita omalla puolustusalueellamme. Tauolle mentiin 2–3 lukemissa. Meidän molemmista osumista vastasi Aku Ojanen ja vastustajan maaleista Jarno Eronen, Riku Hämäläinen ja Lasse Tammilehto.

Toisella puoliajan alussa vastustajan aktiivisuus oli omaammekorkeammalla tasolla ja 57 minuutin kohdalla Jasu Koljosen osuman jälkeen ottelu oli tilanteessa 2–4. Tämän jälkeen aloitimme aggressiivisen loppukirin ja pelikellon näyttäessä 78 minuuttia Joonas Peuhkuri kavensi ottelun lukemiin 3–4.  Vielä lisäajalla meille tarjottiin tasapeliä, mutta Aku Ojanen epäonnistui rangaistuslyönnissä ja näin ollen täysi pistepotti lähti Jyväskylään.

Päävalmentaja Juha Laitinen tiivisti pelin jälkeen, että vastustajan kolme ensimmäistä maalia johtui oman puolustuspelimme kollektiivisista kömmähdyksistä. Tämän lisäksi kesti tunnin, että pääsimme tunne tasolla kiinni peliin. Tämä on anteeksi antamatonta, koska peliin pitäisi olla valmiina heti. Tilastojen valossa teimme harhasyöttöjä enemmän kuin Suomen Cupissa yhteensä.

Kuva: Pekka Huovila