Matsiennakko: HIFK – JPS

Edustusjoukkue|30.11.2019

Kauden ensimmäinen kotiottelu on edessä tänään lauantaina, kun HIFK kohtaa Brakulla JPS:n. Jyväskyläläiset on kohdattu tämän syksyn aikana jo kertaalleen Suomen Cupissa, jolloin pisteet tasattiin 4-4- tuloksella.

Tiukkaa vääntöä on luvassa tälläkin kertaa, kun keskisuomalaiset saapuvat Stadiin. Mielenkiintoa herättää myös rallista ja traktoreista tutun böndekaupungin joukkueen päävalmentaja Timo Wallius, sillä hän on vaikuttanut myös Stadin kirkkaissa valoissa.

Yhtä suuri ei mielenkiinto ole Walliuksen mukana ololla, kun taas punaisen paidan päällensä pukevalla Teijo Laitisella. Vajaa kuukausi sitten joukkueen mukaan tulleelle Laitiselle tuli yllätyksenä mahdollisuus saada pukea edustuksen kilpipaita päällensä.

– Kuukausi takaperin en kuvitellut pelaavani tässä jengissä enää. Aika yllättävä comeback, Laitinen totesi.

Kondiksessa mies on ollut eikä pelaaminen ole täysin jäänyt. Siksi myös hänen, valmennuksesta vastaavilla, veljillään on ollut helppoa tarjota diiliä.

– Sain molemmilta broideilta kysymykset, kiinnostaisiko tulla vielä pelaamaan, kun tarvittaisiin vähän apuja. Siinä muutaman päivän tai viikon verran kelasin, mitä tehdä. Päätin hypätä remmiin mukaan ja hauskalta tämä tuntuu, Laitinen puhkui intoa.

Lauantaina valkoisia luistimia ei kentällä näy, kun hän joutuu jättämään pelin väliin omien henkilökohtaisten syiden vuoksi. Menoa se ei silti haittaa, sillä nälkäisiä taistelutahtoisia kavereita jengi on täynnä. Luottoa joukkueeseen riittää.

– Kun katsoin videolta viime viikonlopun pelit, niin ne näyttivät erittäin hyvältä. Siihen nähden, mitä olemme jäällä olleet, näen tässä jengissä todella paljon potentiaalia. Tällä jengillä on mahdollisuudet mennä todella pitkälle. Lauantaina aiotaan voittaa, se on ihan selvä juttu, Laitinen päätti.

Ottelu JPS:ää vastaan pelataan Brakulla kello 15:00 alkaen.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Santeri Rosenvall