Viikonloppuna Bandyliiga-avaus – heti kaksi kovaa matsia tiedossa!

Edustusjoukkue|17.11.2021

Edustusjoukkue lähtee tulevaan Bandyliiga-kauteen haastajan roolissa. Joukkue on muuttunut ja nuorentunut viime kaudesta erittäin paljon. Joukkue on treenannut tiivisti yhdessä koko syksyn ja valmistautumisen Bandyliiha-avauksen joukkue aloitti kunnolla Suomen Cupissa.

– Valmistautuminen Bandyliigan avausmatsiin alkoi meillä konkreettisesti Suomen Cupin osaturnauksesta Oulussa. Paljon uudistuneella ja nuorentuneella joukkueella pääsimme ensimmäistä kertaa isolle. Turnaus palveli meitä hyvin ja otteet olivat nousujohteisia. Pääsimme ajamaan sisään hieman uudistunutta pelitapaa ja kokeilemaan pelipaikkakohtaisia muutoksia, kertoo valmentaja Teemu Laitinen.

Edustusjoukkue saa heti avausviikonloppuna kaksi kovaa vastusta. Lauantaina pelataan Lappeenrannassa Veiterää vastaan ja sunnuntaina vastaan asettuu JPS Ogelissa. Molemmat joukkueet kuuluvat tulevan Bandyliigan ennakkosuosikkeihin. Viime kaudella Veiterä pelasi finaalissa ja JPS oli neljäs. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat sijoille 2 ja 3.

– Veiterä on yksi sarjan luisteluvoimaisimpia joukkueita ja ennakkosuosikkeja. Jos onnistumme vahvasti omassa puolustuspelissämme niin uskon, etää se tuo meille myös paljon laadukkaita hyökkäysmahdollisuuksia, kertoo Laitinen.

– JPS on todella mielenkiintoinen vastustaja, joka lukeutuu myös sarjan ennakkosuosikkeihin. Suurimpana vahvuutena heillä ovat monipuoliset hyökkäyspään pelaajat, joten puolustamistamme tullaan varmasti myös mittaamaan tässäkin ottelussa, toteaa Laitinen.

Edustusjoukkue lähtee kauteen nuorella joukkuella. Viime kaudesta joukkue on muuttunut erittäin paljon. Lähtijöitä on ollut useita, mutta joukkueella on kuitenkin hyvä runko jonka ympärille rakentaa. Tosin suurempia loukkaantumisia joukkue ei kestä, sillä rinki on kapea. Edustusjoukkue lähtee tästäkin syystä haastajan roolissa tulevaan Bandyliigaan.

– Tänä vuonna nähdään rohkea ja intohimoinen joukkue jolta ei puutu tunnetta! Joukkueen kasvutarinaa on vielä vaikea ennustaa, mutta suunta Suomen-cupin otteluiden perusteella on oikea. Mitä enemmän saamme toteutettua arvojemme mukaista toimintaa arjessa, treeneissä ja peleissä, niin sitä paremmin saamme tulosta aikaiseksi, kertoo Laitinen.

– Joukkueesta voi viimein odottaa nuorten pelaajiemme läpimurtoa bandyliigan eliittiin. Taitavat ja monipuoliset Patrick Backman, Leevi Laitinen ja Tuukka Järvinen tulevat varmasti näkymään kentällä. Lisäksi kannattaa seurata kuinka kokeneet Aku Ojanen, Patrik Huber ja Tommi Niittylä pelaavat joukkueelle, isolla HIFK-sydämellä, lopettaa Laitinen.

Edustusjoukkue aloittaa tulevan Bandyliiga-kauden viikonloppuna. Lauantaina klo 16:00 pelataan Lappeenrannassa Veiterää vastaan ja sunnuntaina klo 13:00 asettuu JPS vastaan Ogelissa. Kaikki mukaan kannustamaan Röda voittoon!