Maajoukkuemiehet palaavat viikonloppuna kokoonpanoon ”Nälkää jäi mennä päätyyn asti”

Edustusjoukkue|27.1.2024

Viikonloppuna pelataan taas Brahen kentällä jääpalloa, kun HIFK kohtaa lauantaina Veiterän ja sunnuntaina OLS:n. Helsinkiläisten riveissä on mukana jälleen myös viime viikonloppuna Oslossa P19 MM-kisoissa ollut porukka.

– Tärkeintä on taas orientoitua oman joukkueen tekemiseen. Kirkkain mielin ja nälkäisenä lähdetään viikonlopun koitoksiin, Iiro Väkiparta toteaa.

Pelaaminen P19 kisoissa oli Väkiparralle mukavaa vaihtelua kauteen ja antoi uutta virtaa pelaamiseen.

– Tuloksesta huolimatta leiri ja kisat olivat hieno kokemus kokonaisuudessaan! Kisakaupunki ja pelikenttä oli sytyttäviä, Väkiparta pohtii.

Suomi ei menestynyt, kuten tavoitteena oli, vaan jäi turnauksessa kolmanneksi. Siitä huolimatta kisoista mukaan tuli paljon positiivistakin kokemusta.

– Jäihän siitä paljon kokemusta, kun pääsi pelaamaan Ruotsin elitserien-ukkeleita vastaan. Siitä voi sitten tulevaisuudessa ammentaa, Väkiparta kertoo.

– Nälkää on nyt ihan päätyyn asti. Viha pitää pystyä muuttamaan positiiviseksi energiaksi.

Viikonloppuna Väkiparta pääsee näyttämään osaamistaan, kun vastassa on ensin sarjakärki ja sitten sarjataulukon toisesta päästä löytyvät OLS. Pisteiden kerääminen tässä vaiheessa kautta on tärkeää ja voittoa viikonlopun kamppailuista haetaan.

– Tiivis paketti alakerrassa sekä viekas hyökkäyspeli, Väkiparta paljastaa viikonlopun teesit.

Varsinkin lauantaina vastustaja on kovimmasta päästä, mutta ei silti mahdoton. Väkiparralla on ajatus siitä, miten pisteet viikonloppuna jäävät Stadiin.

– Vastustajan yllättämiseen vaaditaan viekkaita ja ennakkoluulottomia hyökkäyssommitelmia. Lisäksi tarvitaan pari kihautusta nelivitoselta, Väkiparta vinkkaa.

Ottelu lauantaina Veiterää vastaan alkaa poikkeuksellisesti kello 18. Sunnuntaina OLS-peli normaalin aikataulun mukaisesti kello 13.