HIFK pelasi ennakkoluulottomasti sarjakärkeä vastaan – Tuloksena silti tappio

Edustusjoukkue|27.1.2024

HIFK ei onnistunut kaatamaan sarjakärkeä, vaan Veiterä oli parempi numeroin 7-4. Helsinkiläiset pääsivät ottelussa johtoon jo hetu alkupuolella, jonka jälkeen lappeenrantalaiset tulivat tasoihin ja menivät ohitse parilla maalilla, kunnes HIFK tuli taas tasoihin.

– Siihen nähden, että pelattiin sarjakärkeä vastaan, oli peli aika pirteätä. Pelissä oltiin mukana, mutta tänään ei vaan riittänyt. Paikkoja oli, olla vaikka johdossa tuossa pelissä, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Ilari Nikula kuvailee.

Kotijoukkue esitti pirteätä peliä ja näytti, että parhaimmillaan se kykenee haastamaan myös sarjakärjen, vaikka voittoon asti ei vielä rahkeet riittäneetkään. Loppukautta ajatellen peli-ilme Veiterää vastaan antaa lupauksia paremmasta.

– Kyllähän tuo uskoa luo siihen, kun pelataan yhtä kärkinelikon joukkuetta vastaan ja pysytään pelissä mukana. Ei ainakaan vauhdillisesti hävitty tuossa pelissä. Pieniä juttuja pitää hioa loppukautta kohden, Nikula pohtii.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kahden ottelun verran. Piste-ero neljäntenä olevaan Narukerään on kolme pistettä. Porilaiset hävisivät tänään oman ottelunsa OLS:ia vastaan. Perjantaina HIFK kohtaa Narukerän. WP-35 on kahden pisteen päässä. Pienet mahdollisuudet on siis olemassa vielä nousuun viidenneksi tai jopa neljänneksi.

Kausi jatkuu sunnuntaina, kun HIFK kohtaa kotona OLS:n. Ottelu Brahen kentällä alkaa kello 13.