Kampparit vei ensimmäisen – perjantaina jatketaan Brakulla

Edustusjoukkue|19.2.2020

Puolivälieräsarjan ensimmäinen matsi päästiin pelaamaan loistavissa olosuhteissa. Tasaisen matsin vei lopulta Kampparit lukemin 3-1. Playofftunnelmasta piti huolen Hännin katsomoon ja kentän reunoille saapuneet katsojat. Yleisömääräksi ilmoitettiin 714 katsojaa.

Ottelu alkoi meidän osalta hyvin. Nopeat syötöt tavoittivat omia pelaajia hyvällä prosentilla ja samalla pallo liikkui pelaajalta toiselle varsin nopeasti. Hyökkäyksiin lähdöt olivat aktiivisia, mikä tuotti tukun maalintekotilanteita ja kolme kulmalyöntiä ensimmäisen puolentunnin aikana. Vähitellen Kampparit pääsi paremmin mukaan peliin ja otteet tasoittuivat. Oma puolustuslinja teki vakuuttavaa työtä ja sai ohjattua vastustajan hyökkäykset kerta toisensa jälkeen kohti reunoja. Molempien joukkueiden pelaaminen oli tarkkaa ja pallokontrolliin pyrkivää. Puolustusalueilla ei nähty harhasyöttöjä ja turhia pallon menetyksiä. Minuutilla 37 neljäs kulmalyönti tuotti tulosta, kun Erik Hörhammer löi pallon varmasti maaliverkkoon. Taululle kirjattiin pieneksi hetkeksi 0–1 vierasjohto. Tämän jälkeen pallo keskelle, vastustajan aloitus ja minuuttia myöhemmin nopean vastahyökkäyksen jälkeen tilanne oli jälleen tasan, kun Iisakki Kaivolan lyönti ohitti HIFK-veskari Niko Laakson. Tauolle mentiin tasalukemissa 1–1.  Ensimmäisen jakson tasaisuudesta kertoo se, että kulmatilastot kirjattiin maalien ohella myös tasan (4–4).

Toisen puoliajan alku oli jälleen shokkihoitoa punaisille. Minuutilla 47 Kimmo Huotelin siirsi kotijoukkueen 2–1 johtoon ja vain neljä minuuttia myöhemmin Eetu Karhunen lisäsi kotijohdoksi 3–1. Tämä ”musta hetki” teki pelaamisesta jälleen kerran vaikeaa, mikä näkyi lisääntyvinä oman alueen harhasyöttöinä ja lankkuihin osuvina puolenvaihtoina. Vaikka lisämaaleja ei nähty, niin ottelun edetessä ote siirtyi vähitellen kotijoukkueelle. Vastustajalla oli tänään useampia pelaajia, jotka pystyivät tuomaan palloa meidän puolustusalueelle. Meidän hyvin alkaneista vastahyökkäyksistä jäi liian usein puuttumaan se viimeinen potku, jolla mennään läpi ja tehdään maaleja.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juha Laitinen summasi:
– Vastustajalla oli tänään enemmän taitoa ja henkilökohtaisia onnistumisia yksittäisissä tilanteissa kuin meillä. Matsi ratkesi yksittäisiin virheisiin.

Onnistujia tänään olivat Joonas Peuhkuri maalia kohti suuntautuneilla nopeilla hyökkäyksillä, sivutuen paikalla hyviä otteita esittänyt Tuukka Järvinen, pallovarmasti pelannut Teijo Laitinen ja puolustusalueella jälleen uhrautuvasti pelannut Patrik Huber. Tästä jatketaan – pallotempo ja rytminvaihdot pitää saada kovemmiksi seuraavaan peliin.

Puolivälieräsarjan toinen matsi pelataan tulevana perjantain klo 19:00 Brakulla. Kaikki mukaan kannustamaan Röda voittoon!