Tosipelit alkavat tänään – puolivälierien 1. matsi tänään Mikkelissä

Edustusjoukkue|19.2.2020

Pitkään odotetut playoffit alkavat tänään. Puolivälieräsarjassa vastaan luistelee Kampparit ja sarja alkaa tänään vierasmatsilla Mikkelissä klo 18:30.

Kampparit sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja sai näin ollen kotiedun puolivälieriin. Mutta itselleen sopivaa vastustajaa joukkue ei päässyt valitsemaan vaan jäljelle jäi Stadilaiset, kun kärkikolmikon joukkueet välttelivät HIFK:n valitsemista. Ottelupari on sama kuin viime vuoden puolivälierissä, joissa Kampparit oli silloin vahvempia otteluvoitoin 2-0. Sarja oli tasainen ja toisen osaottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta.

– Positiiviset fiilikset lähteä pelaamaan puolivälieriä Kamppareita vastaan. Vuosi sitten oli hyvät väännöt, vastassa on tuttuja pelaajia ja Hänski on hieno kenttä, toteaa vahvan runkosarjan sivutukena pelannut Jaakko Liukkonen.

Runkosarjassa Kampparit vei molemmat ottelut nimiinsä. Alkukaudesta Brakulla 3-4 ja tammikuussa Mikkelissä 4-0. Joukkueet ovat pelanneet tunnetusti vähämaalisia ja tasaisia matseja.

– Kampparit on kova, mutta myös tietyllä tavalla meille mieluinen vastustaja. Odotan, että sarjasta tulee tasainen. Hyvin usein nämä Kamppareita vastaan pelatut ottelut ovat olleet ns. 1-2 maalin pelejä, jotka lopulta ratkeavat pieniin asioihin, kertoo hyökkäyksen Aku Ojanen.

Päivän matsiin Punaiset lähtee innolla. Ailahtelevan runkosarjan jälkeen on taas aika näyttää minkälainen playoffjoukkue HIFK on. Vaikka Stadilaiset runkosarjan sijoituksen mukaan lähtevät pienenä altavastajana puolivälieräsarjaan, on joukkue tunnetusti pelannut parhaimmat pelinsä juuri playoffeissa. Tämän Kampparit pääsi toteamaan myös viime vuoden playoffeissa.

– Päivän matsiin lähdetään huippufiiliksellä. Näitä pelejä on odotettu pitkään, ja vielä kun pääsee vanhalle kotikentälle Kamppareita vastaan, niin totta kai se sytyttää, toteaa Ojanen.

– Hyvät fiilikset lähteä pelaamaan, saatiin viimeisessä runkosarjamatsissa jo esille playoffeissa vaadittavaa puolustusasennetta, jatkaa Liukkonen.

– Tänään voitetaan kun puolustetaan kurinalaisesti ja uhraudutaan nöyrästi jokaisen pallon, joukkuekaverin ja seuran puolesta. Luulen, että voimme osoittaa olevamme yhtenäisempi ja tasaisempi joukkue, ja se kääntää koko ottelusarjan meille, lopettaa Ojanen.

Puolivälieräsarjan ensimmäinen osaottelu pelataan tänään klo 18:30 Hännin kentällä Mikkelissä. Toinen osaottelu pelataan tulevana perjantaina 21.2 klo 19:00 Brakulla. Tule mukaan kannustamaan Röda välieriin!