Kaksi pistettä! 5-2 kotivoitto LRK:sta

Edustusjoukkue|1.2.2020

Kaksi tärkeää pistettä jäi tänään Stadiin kun LRK kaatui Brakulla 5-2. Matsi pelattiin huonoissa olosuhteissa vesisateen takia, tämä vaikutti vahvasti matsin tempoon ja jäätä pitkin pelaamiseen.

Aloitusvihellyksen jälkeen LRK ryhmittyi odotetusti puolustusasemiin ja antoi tällä tilaa meidän hyökkäyksiin lähdöille. Ensimmäisen jakson alkupuoliskolla pysyi pallohallinta selkeästi punaisilla, mutta keskiviivan jälkeen pelaaminen meni ahtaaksi ja hyökkäykset pysähtyivät LRK:n tiiviiseen alakerran pelaamiseen. Torniolaiset vain odotti meidän hyökkäyksiä ja pyrki iskemään takaisin nopeilla vastaiskuilla, jotka useimmiten saivat alkunsa pitkän pallon lyönnistä tai veskarin heitosta. Tämä tuotti tulosta ja jo 10 minuutin kohdalla LRK siirtyi 0–1 johtoon Hannu Mokon osumalla. Neljä minuuttia myöhemmin Teijo Laitinen hyödynsi vastustajan virheen ja tasoitti lukemiksi 1–1. Ensimmäisen jakson hyökkäyspään tilastomerkinnät ennustivat vaikeaa toista puoliaikaa. Laitisen osuman lisäksi meillä ei ollut yhtään maalipaikkaa, eikä edes kulmalyöntiä. Yritimme puskea tukossa olevaa keskikaistaa pitkin, vaikka laidoissa olisi ollut paremmin tilaa. Kulmien hakeminen ei onnistunut lainkaan. Sen sijaan LRK:lla oli muutama maalipaikka ja kaksi kulmaa. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisen puoliajan alku oli aktiivisempaa pelaamista kuin ensimmäinen ja pääsimme huomattavasti paremmin maalipaikoille. Pelikello näytti 55 minuuttia, kun tulosta syntyi Patrik Huberin iskiessä kulman sisään. Kahdeksan minuuttia myöhemmin vastustaja tuli tasoihin, kun Pekka Hiltunen iski niin ikään kulmasta lukemiksi 2–2. Tämän jälkeen LRK sortui useisiin virheisiin ja pääsimme pyörittämään peliä vastustajan kenttäpuoliskolla. Minuutilla 69 Teijo Laitinen osui toistamiseen ja numerot vaihtuivat taululla lukemiin 3–2. Vastustajan peli näytti hyytyvän tähän osumaan ja vain viisi minuuttia myöhemmin Otso Ikävalko laittoi pallon maaliin ja lukemiksi 4–2. LRK yritti vielä aikalisällä ryhmitellä joukkuetta uudelleen, mutta tulosta se ei tuottanut. Kymmenen minuuttia ennen loppua Patrik Huber viimeisteli loppulukemiksi 5–2.