Tauon jälkeen pelataan taas – vastassa LRK Tornio

Edustusjoukkue|1.2.2020

Ensimmäinen matsi maajoukkuetauon jälkeen pelataan kotona Brakulla LRK Torniota vastaan. Matsi on tärkeä, sillä runkosarjassa on jäljellä enää viisi matsia ja playoffit alkavat jo muutaman viikon kuluttua.

LRK on sarjataulokossa viimeisenä mutta taistelee vielä tiukasti pudotuspelipaikasta. Torniolaiset ovat vain pisteen päässä playoffeista mutta ovat pelanneet kahdeksatta sijaa pitävää Botniaa kaksi ottelua vähemmän. Tällä hetkellä neljä joukkuetta taistelee playoffien kahdesta viimeisestä paikasta.

HIFK:n ja LRK:n ensimmäinen kohtaaminen kauden avauksessa päättyi LRK:n 3-2 kotivoittoon. Silloin LRK puolusti kurinalaisesti ja hyökkäsi vaarallisesti vastahyökkäyksillä. LRK:ta ei myös tänään saa aliarvioida, sillä joukkue on pystynyt hyvin haastamaan kärkijoukkueita koko kauden mittaan.

– Pitää olla hereillä tänään ja pitää oma peli kasassa. Varmasti pidetään enemmän palloa ja hallitaan peliä, mutta pitää muistaa pitää tasapaino pelissä, toteaa maalivahti Pyry Kilpiö.

– Torniossa hävittiin LRK:lle kun hyökättiin liian monella ja annettiin mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Tänään pitää olla fiksumpi, jatkaa Kilpiö.

Matsi on myös tärkeä punaisille. Viime matsien otteet ovat olleet ailahtelevia ja kolmesta viime ottelusta on tullut tappiot. Tappioista huolimatta on playoffpaikka ja runkosarjan kuudes sija lähes varmistettu.

– Meille tärkeä matsi tänään. Pitää saada hyvä flow päälle kun playoffit lähestyy. Ollaan pelattu hyviä matseja mutta liian ailahtelevasti ja hävitty turhaan, kertoo Kilpiö.

– Tänään tärkeimpänä on kaksi pistettä ja jatketaan siitä kohti playoffeja. Sitä varten tarvitaan ehjä peli ja hyvä keskittyminen koko 90 minuuttia, lopettaa Kilpiö.

Matsi alkaa tänään Brakulla klo 15:00. Tule messiin kannustamaan punaiset voittoon!