JPS vei ensimmäisen puolivälierän – lopputulos Jyväskylässä 4-2

Edustusjoukkue|17.2.2021

Bandyliigan playoffit avattiin tänään ensimmäisellä puolivälierämatsilla. Edustusjoukkue matkasi Jyväskylään JPS:n vieraaksi. Tasaisen väännön jälkeen vei JPS ensimmäisen matsin nimiinsä lukemin 4-2. Sarja jatkuu perjantaina Brakulla, jolloin Röda on pakkovoiton edessä.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle tasaisesti. Molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan tiiviisti ja kurinalaisesti. Tarkan puolustuspelin takia myös laadukkaat maalintekopaikat olivat kortilla ottelun alussa. Puolivälieräsarjan ensimmäinen maalin nähtiin kun matsia oli pelattu 15 minuuttia. Santeri Laitinen vei Rödan 0-1 johtoon vahvan esiintulon jälkeen. Johto ei säilynyt pitkään sillä JPS tuli tasoihin jo 11 minuuttia tämän jälkeen. JPS:n tasoitusmaalin jälkeen matsin ote siirtyi punaisille. Röda piti palloa selkeästi enemmän ja JPS ei saanut luotua hyökkäyksiä punaisten kenttäpuoliskolle. Paine toi myös tulosta kun Joonas Peuhkuri laukoi kulmalyönnistä 1-2 johtoon kun matsia oli pelattu 41 minuuttia. Rödalla oli ensimmäisen puoliajan lopulla vielä maalintekopaikkoja useampaan maaliin, mutta näistä ei onnistuttu ja tauolle mentiin tilanteessa 1-2.

Toinen puoliaika lähti heikosti liikkeelle Rödan osalta. Ensin JPS tasoitti ottelun 51 minuutin kohdalla ja siirtyi 3-2 johtoon kaksi minuuttia myöhemmin. JPS:n maalien jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat. Kuitenkin hyvät maalintekopaikat olivat jälleen vähissä molempien joukkueiden tarkan pelin takia. Toisen puoliajan loppua kohden Röda pyrki lisäämään painetta kotijoukkueen kenttäpuoliskolle karvaamalla korkealta ja toimittamalla palloa suoraviivaisesti kohti JPS:n maalia. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan sen sijaan JPS pääsi viimeistelemään ottelun loppuminuuteilla lopputulokseksi 4-2 Rödan pyrkiessä tasoihin.

– Kenttäpeli oli tänään tasaista. Puolustuksellisesti onnistuttiin hyvin estämään JPS:n pelinrakentelu jäitä pitkin. Pystyttiin myös luomaan riittävästi maalintekopaikkoja, varsinkin ensimmäisen puoliajan lopulla olisi ollut mahdollisuudet päästä isompaan johtoon. Sen lisäksi niin jos näitä matseja halutaan voittaa ei toisen puoliajan alun tapaisia nukahduksia, josta JPS iski kaksi maalia, saa tapahtua, toteaa päävalmentaja Juha Laitinen.

– Tästä jatketaan täysin samalla tavalla kuin normaalisti. Perjantaina olisi kuitenkin pitänyt voittaa. Tämä vain tarkoittaa, että sunnuntaina pitää vielä matkata takaisin Jyväskylään pelaamaan ratkaiseva matsi, lopetta Laitinen.

Puolivälieräsarjan toinen matsi pelataan perjantaina klo 19:00 Brakulla. Sarja on tällöin katkolla JPS:lle. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Voit seurata matsi livenä HIFK-Bandyn Youtube-kanavalta.